Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masovo-zeleninové "šišečky" v anglickém kabátku

Voňavé šišky z mletého masa doplněné cuketou, mrkví a cibulí, zabalené do plátků anglické slaniny a zapečené s rajčaty. Spojení šťavnatého masa a zeleniny dává vzniknout sytému a barevnému jídlu, které se hodí i na slavnostní stůl.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

1 hrnek = 150 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 805 kJ /
1 387 kcal
Bílkoviny128,29 g
Tuky31,31 g
Vláknina42,15 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 972 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy140,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a odložíme bokem. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno. Očistěnou mrkev nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Očistěnou, dužiny a jader zbavenou cuketu také nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Lovecký salám zbavený slupky nastrouháme nahrubo. Krok 2: Do velké mísy dáme mleté maso, přidáme všechny nastrouhané suroviny, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a vše promícháme. Krok 3: Přisypeme solamyl, strouhanku, sůl, pepř a znova důkladně promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Ve 100 ml vody rozvaříme 3/4 kostky zeleninového bujonu. Krok 5: Zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Rajče nařízneme do kříže a spaříme vařící vodou. Ochladíme, sloupneme slupku a rajče nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 6: Do zapékací mísy nasypeme předem přichystanou nahrubo nakrájenou cibuli a jdeme balit odpočaté maso. Krok 7: Odpočatou masovou směs ještě jednou důkladně promícháme, z hmoty utvoříme 10-11 "šišek" a každou zabalíme do 1 plátku anglické slaniny. Krok 8: Zabalené šišky rovnoměrně vedle sebe poskládáme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 10 minut péct. Krok 9: Poté z trouby vytáhneme, posypeme nakrájeným rajčetem, podlijeme předem připraveným zeleninovým vývarem a znovu zakryjeme alobalem. Pečeme dalších 10 minut. Po 10 minutách alobal odstraníme a 5 minut odkryté dopečeme. Krok 10: Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory s libečkem a máslem, přelité vypečenou šťávou.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory

Zveřejněno 15. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masovo-zeleninové "šišečky" v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VyV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masovo-zeleninové "šišečky" v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle mi uteklo, může být moc dobré:yes:+

Maruško,Ivetko;-)děvčata,ani nevíte,jakou jste mi udělaly radost z vyzkoušení:-K:yes:Maruško líbí se mi Tvůj experiment se surovinama:-p:yes:Ivi-parádní fotky:-Kvůbec bych neřekla,že je to"zavařenina":-O:yes:
Moc Vám děkuji:-K:-K

Aničko, byla to bašta:-p:-* Je to moc dobrý recept. Bodík jsem dala dříve, tak dnes alespoň fotečky:yes: P.S. Na fotkách je jídlo zavařené, které jsem na dovolené pouze ohřála na pánvi a nikdo by neřekl, že to není čerstvě vytažené z trouby:-D:-))

Včera jsem je dělala, ještě jsem měla v lednici zbytek uzeného sýra a přidala jsem 3 nastrouhané hřiby, které také zůstaly v lednici. K obědu je budeme mít až dnes, ale neodolala jsem a ochutnala. Jsou výborné. Bod jsem už udělila předtím.:-p:yes:

varilamyskakasicku:;-)Myško díky:-)):-K

Tak a dávám 20 dnes až bodík, nebyla jsem tady, vracela jsem se z Moravy, Aničko, krásné, už už jsem to zkoumala a udělám, mám mleté a vysočinu salám koupim po neděli, tak uvidim:-K:yes::-K

:-)Ivulinko,Elí-děkuji:-K:-K
Opravdu to nebyl záměr,ale z nouze ctnost;-):-DDíky:yes:

Aní, tenhle "zbytkovej" se ale povedl, kdybys nenapsala tu poznámku, nepoznala bych, že to není záměr...;-):-p

výtečné fotečky výborného jídla:yes:

:-)Sůvičko,Suslajdo-děkuji:-K:-K

15. bodík máš udělen :yes:, fotky jsou nádherné. Ochutnala bych třeba hned. :-p:-K

Děkuji všem za milé komentáře,které mi udělaly radost:-8:-Ka za bodíky díky též:-)
Jani R.ještě Tě pálí žáha:-?zbyly mi 3"šišečky":-)snad by jste se Kadlíkem podělili;-):-D:-D

Tématické fráze:
masovo zeleninové karbanátky, zeleninové mísy, masovo zeleninová pánev, masovozeleninová jídla, masovo zeleninové recepty, masovo zeleninove pomazanky, masovozeleninová pomazánka, masovo zeleninová pomazánka, zeleninove misy fotoalbum, stavnatejidlo, masove kuličky zabalene v anglicke, masovozeleninová sekaná recept, masovo zeleninová sekaná, madovo zeleninove karbanátky, recept na masovo zeleninové karbanátky v troubě, masovo zeleninové karbenátky, masovozeleninova smes recept, masovoyeleninové karbanátky, masovo sýrové roládky ve slanině, masovo zelninové karbanátky recept

Suroviny:
maso mleté, slanina anglická, salám lovecký, cuketa strouhaná, mrkev, cibule, česnek, vejce, solamyl, strouhanka, rajče, bujón zeleninový, voda, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu