Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 360 kJ / 1 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,50 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 902 mg |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme.
Krok 2: Podáváme s bramborami nebo rýží.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin králík v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQD5
Moje poznámka
Maminčin králík v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQD5
Nejnovější recepty
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 54 minutami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 14 minutami
Bramborová polévka
Kajkajak před 18 minutami
Pizza z rohlíků
zonoro před 47 minutami
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 2 hodinami
Koka sušenky
habis před 3 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 4 hodinami
Tématické fráze:
omácka z králíka,
králík na hořčicové omáčce,
králik v hořčicové omáčce,
králík s hořčicí,
kralik omacka,
hořčičná omáčka,
hořčičná omáčka recept,
králík na hořčici,
jak upéct králíka aby byl měkký,
králík v omáčce,
omačky z kralika,
recept králík na hořčici,
pečený králik s hořčicí,
recept na králíka na hořčici,
králík recepty omáčka,
omáčka na králíka,
omačka s kralika,
králík na omacce,
recept na králíka s hořčicí,
kralik s horcicnou omackou
Suroviny:
kýta králičí,
hořčice plnotučná,
tuk,
mouka hladká,
cibule,
sůl,
pepř,
vývar
Komentáře (21)
ladin: tys ho takhle upraveného zkoušel a nechutnal ti?
to je česká klasika a ne takhle kazit chuť
Není králík jako králík, tenhle byl mladý, domácí, odležený....a pokud se dobře pamatuju, masko jsem osmahla podle receptu, a protože pak samozřejmě úplně měkké nebylo, mírňounce jsem ho podlila a i s tou cibulí dodusila pod pokličkou - čas už opravdu nevím, odhadem asi 20 minut - moje chyba, že jsem to sem hned tehdy nepísla
Veronika.Hrozna: dvě hodky (jak píšeš) bych tedy králíka určitě nepekla, tohle je už doba na upečení tlusťounké kachny....
Fantome je fakt, že králík z obchodu bývá často dostihová vysušenina a musí se péct buď obalený anglickou nebo rovnou s kouskem bůčku
receptík se mi líbí a králíka u nás máme rádi.