Rychvaldský kapr se zelím

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 8 názorů

Suroviny

500 g kapra
500 g kysaného zelí
sádlo
2 cibule
sladká paprika
pálivá paprika
200 ml šlehačky
100 g zakysané smetany
1/4 l rybího vývaru
sůl
drcený kmín
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání.

  2. Filet co 2 až 3 mm prořízneme až ke kůži. Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci. Filety naporcujeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme rybím vývarem a v troubě upečeme.

  3. Na sádle osmahnene nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, podle chuti i pálivou.

  4. Zalijeme rybím vývarem a přidáme kysané zelí, které podusíme doměkka.

  5. Zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Příloha – knedlíky. Dělal jsem je v mikrovlnce. Několik receptů na knedlíky z mikrovlnky najdete zde na Topreceptech.

Poznámka

Zdroj receptu – kuchařka Jak chutná Moravskoslezko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rychvaldský kapr se zelím

  • casino casino(neregistrovaný)

    "Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky..."
    Těm kostičkám se říká YPSILONKYhttp://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk :yes::yes::yes::-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O se zelím:-?:-? to čumím.. no, proč ne;-):yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    dlouho jsem nečetl tak kontroverzní recept, který by mě moc zaujal!!!! Fakt zajímavé, a vyzkouším!!!!:-O

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    varilamyskakasicku - knedlík ke kaprovi je neobvyklý, to ano.:-) Tento recept podávají i v restauraci. :-K Od jisté doby se neobvyklým kombinacím nepodivuji, ale vyzkouším. A pokud chutná,tak se k receptu vracím. A k tomuto receptu se budu vracet. :-p:-p :-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-p:-p všechno mi pasuje, jen ten knedlík je movinka:-K:-O:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Velmi zvláštní kombinace s tím zelím, ale rozhodně netvrdím, že bych to nezkusila. Nedávno jsem si dělala přírodního kapra a k tomu dušenou mrkev s hráškem a bylo to strašně dobré, takže proč ne zelí?? Jirko, jen to filetování.. :-S, to mi fakt nejde a od jisté doby musím při konzumaci kapra mít na nose brýle!:-)):-D

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Kapří maso mám moc ráda, ale takto upraveného jsem ještě nikdy neviděla-píšeš, že tak chutná Moravskoslezko. Zajímavá kombinace;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Příští týden se u nás otevírá prodejna ryb s celoročním provozem, už se na to moc těším, až budu moci koupit čerstvou rybu kdykoli a určitě tento recept Jiří vyzkouším :-p:-K +1.bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kapr se zelím kapr na zelí jak chutná moravskoslezko peceny kapr kysane zeli kapr v zeli kapr na kysanem zeli kucharka jak chutna moravskoslezko recept kapr se zelím recept kapr na zelí kapr se zelim recept recepty kapr se zelím kapr s kysaným zelím knedliky ke kaprovi recept kapr neobvyklý moravskoslezko jak vam chutna kapr neobvyklé recepty kapr na kysaném zelí a šlehačkou jak se píše rychvaldští