Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívovo-tvarůžkové topinky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 6 krajíců

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 959 kJ /
707 kcal
Bílkoviny58,25 g
Tuky44,00 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme. Krok 2: Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Krok 3: Zalijeme malým množstvím vody a dusíme, až se voda zcela vyvaří a dáme vychladit. Krok 4: Tvarůžky pokrájíme na menší kousky, přidáme hlívu, promícháme a buď umeleme, nebo rozsekáme tyčovým mixérem. Krok 5: Natíráme na topinky potřené česnekem.

Zveřejněno 19. 9. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Houby, Česká encyklopedie

Původně to měly být Bedlové topinky. Zamyšleně jsem se oblíkla a šla si koupit hlívu. Až přišel zeť a koukal na ten recept v té knize a říkal: "Ty jsi sehnala bedly?" Ŕíkám:.."ne, proč??" "No, že děláš bedlové topinky!" Tak se omlouvám, asi jsem byla zamyšlená, nebo, jak je mým zvykem popletená, ale i z hlívy tahle pomazánka vůbec nezklamala!! :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQnr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQnr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: díky, Aničko. Co zbylo jsem dala do kelímku, trochu to ztuhlo, ale na topinkách opět krásně zvláčnělo;-)

:-OHmmm:-pvšechno,co mám ráda:-*Moc hezký recept:-p+10:yes:

Tak to už taky letí do oblíbených :yes::yes:+

:yes::yes::yes: Tak to je jeden z nejlepších receptů, které jsem tu potkala:yes::yes::yes: Škoda, že nejde poslat víc než jeden bodík:-p:-p:-p

Bibinka: No jo, vy mi tam z té strany Čech děláte nervy s hřibama, já aspoň s hlívou:-D. Slabý odvar, Bibi;-) Děkuji.:-)

Jana Remkova: Jani, takové dvě suroviny jako je hlíva a tvarůžky, to mě nikdy nenapadlo a bude to suprové:-p bože to mi děláš naschvál a ještě takhle večer jo;-) Prostě to musím vyzkoušet a teď si musím nechat zajít chuť:-(
Dávám ti 4.bod:yes:

1974andrea: já nevím, jak dlouho přesně, páč má pažravá dcera mi je vždycky sní, ještě ani nedojdou. Ale klidně 14 dní nevadí!!! Vyzkoušeno!!;-)

Jana Remkova:Je lepší je nechat někde opravdu dojít? A jak dlouho vydrží bez lednice?

1974andrea: no, tvarůžky jsou dietní, že jo a chleba se dá opéct v topinkovači-ikdyž tenhle není:-8. Tvarůžky ale fakt můžu na všechny způsoby;-) V lednici je nemívám, ale na okně v uzavíratelné skleničce. přece jen ten závan..;-) a na okně krásně dojdou:-p

Polkla jsem naprázdno:-O:yes:

Jani, ty musíš mít těch smraďochů pořád plnou lednici při takové spotřebě:-D. Už i já jsem jim přišla na chť;-). A s tou hlívou fakt výbornej nápad:-p:yes:

pes.filipes: díky;-), mne taky ne!:-D

Jana Remkova: já si to umím představit i s žampiony, ale ta základní myšlenka by mě sama od sebe nenapadla :yes:

pes.filipes: No, když můžu zaměnit hlívu s bedlou, proč by se nedalo experimentovat i jinak?:-D Určitě s jakýmkoliv sýrem;-)

Páááááni!!! Hlíva a tvarůžky, dvě delikatesy! Pro mě navíc plus v tom, že se dají udělat variace se sýry, které miluju všechny, niva, romadůr, hermelín.. Díky za inspiraci, poletím pro hlívu :-K

Tématické fráze:
tvarůžková pomazánka na topinky, jak dlouho vydrží žampiony v lednici, recept na tvaružkovou pomazanku, tvaružková pomazánka na topinku, jak dlouho vydrží hlíva ústřičná v lednici, jak dlouho vydrží hlíva v lednici, hlíva recept sýrové topinky, hlíva na topince, jak dlouho vydrží hlíva ústřičná, jak dlouho vydrží hlívy, žampiony v lednici jak dlouho, tvarůžkový smraďoch, hlíva jak dlouho vydrží, tvarůžková topinka, hlíva ústřičná recepty topinky, tvaruzkova pomazanka na.topinky, pomazanka tvaruzkova na topinky, pomazánka z hlívy ústřičné, jak udělat tvaružkovou pomazanku, topinka

Suroviny:
hlíva ústřičná, slanina, cibule, sýr tvarůžky kulaté, pepř, kmín celý, sýr tvarůžky kulaté, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu