Hlívovo-tvarůžkové topinky

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min PT0H30M cca 6 krajíců Pomazánky 15 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
50 g slaniny
cibuli -zelenou část
150 g tvarůžků
pepř
kmín
sůl podle chuti (ale se solí opatrně, tvarůžky jsou slané)
zelenou petrželku na ozdobení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Osolíme, opepříme, okmínujeme.

  3. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme, až se voda zcela vyvaří a dáme vychladit.

  4. Tvarůžky pokrájíme na menší kousky, přidáme hlívu, promícháme a buď umeleme, nebo rozsekáme tyčovým mixérem.

  5. Natíráme na topinky potřené česnekem.

Poznámka

Zdroj-Houby, Česká encyklopedie

Původně to měly být Bedlové topinky. Zamyšleně jsem se oblíkla a šla si koupit hlívu. Až přišel zeť a koukal na ten recept v té knize a říkal: "Ty jsi sehnala bedly?" Ŕíkám:.."ne, proč??" "No, že děláš bedlové topinky!" Tak se omlouvám, asi jsem byla zamyšlená, nebo, jak je mým zvykem popletená, ale i z hlívy tahle pomazánka vůbec nezklamala!! :-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Hlívovo-tvarůžkové topinky

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Anna Kocikova: díky, Aničko. Co zbylo jsem dala do kelímku, trochu to ztuhlo, ale na topinkách opět krásně zvláčnělo;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OHmmm:-pvšechno,co mám ráda:-*Moc hezký recept:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to už taky letí do oblíbených :yes::yes:+

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    :yes::yes::yes: Tak to je jeden z nejlepších receptů, které jsem tu potkala:yes::yes::yes: Škoda, že nejde poslat víc než jeden bodík:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Bibinka: No jo, vy mi tam z té strany Čech děláte nervy s hřibama, já aspoň s hlívou:-D. Slabý odvar, Bibi;-) Děkuji.:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jana Remkova: Jani, takové dvě suroviny jako je hlíva a tvarůžky, to mě nikdy nenapadlo a bude to suprové:-p bože to mi děláš naschvál a ještě takhle večer jo;-) Prostě to musím vyzkoušet a teď si musím nechat zajít chuť:-(
    Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    1974andrea: já nevím, jak dlouho přesně, páč má pažravá dcera mi je vždycky sní, ještě ani nedojdou. Ale klidně 14 dní nevadí!!! Vyzkoušeno!!;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova:Je lepší je nechat někde opravdu dojít? A jak dlouho vydrží bez lednice?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    1974andrea: no, tvarůžky jsou dietní, že jo a chleba se dá opéct v topinkovači-ikdyž tenhle není:-8. Tvarůžky ale fakt můžu na všechny způsoby;-) V lednici je nemívám, ale na okně v uzavíratelné skleničce. přece jen ten závan..;-) a na okně krásně dojdou:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Polkla jsem naprázdno:-O:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jani, ty musíš mít těch smraďochů pořád plnou lednici při takové spotřebě:-D. Už i já jsem jim přišla na chť;-). A s tou hlívou fakt výbornej nápad:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pes.filipes: díky;-), mne taky ne!:-D

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Jana Remkova: já si to umím představit i s žampiony, ale ta základní myšlenka by mě sama od sebe nenapadla :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pes.filipes: No, když můžu zaměnit hlívu s bedlou, proč by se nedalo experimentovat i jinak?:-D Určitě s jakýmkoliv sýrem;-)

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Páááááni!!! Hlíva a tvarůžky, dvě delikatesy! Pro mě navíc plus v tom, že se dají udělat variace se sýry, které miluju všechny, niva, romadůr, hermelín.. Díky za inspiraci, poletím pro hlívu :-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo