Pstruh po mlynářsku
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému lahodnému masu i oříškovou příchuť po másle.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 025 kJ / 1 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,77 g |
| Tuky | 133,24 g |
| Vláknina | 12,08 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou.
Krok 2: Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z jendnoho citronu.
Krok 3: Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme.
Krok 4: Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme.
Krok 5: Na velké pánvi rozhřejeme část přepuštěného másla a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme.
Krok 6: Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla.
Krok 7: Pstruhy položíme zpět do pánve, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu.
Krok 8: Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Druhý citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Krok 9: Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, když zpění tak přidáme petrželku.
Krok 10: Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.
Zveřejněno 16. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po mlynářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgYW
Moje poznámka
Pstruh po mlynářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgYW
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Debrecínský guláš II
Fitulka před 3 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 30 minutami
Vánočka III
SenBri před 51 minutami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 52 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 1 hodinou
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 2 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
pstruh po mlynarsku v troube,
příloha k pstruhovi,
příloha ke pstruhovi,
ryba po mlynářsku,
pstruh recept,
příloha ke pstruhu,
pstruh příloha,
pstruh po mlinářsku,
pstruh na citronu,
příloha k pstruhu,
pstuh po mlynářsku,
po mlynářsku,
pstruh na citronech,
pstruh,
pstruch po mlynářsku,
pstruh recepty,
pstruh po mlynařku,
přílohy ke pstruhovi,
prílohy k pstruhovi,
pstruh v troubě
Suroviny:
pstruh,
citron,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
máslo,
petrželka
Komentáře (14)
O houbách "mlynařkách" nic nevim.
Ja jsem někde četla informací, že "po mlynářsku" je to kvůli balení v mouce.