Kuřecí steak po mlynářsku

casino Kuchař: casino

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

Na 2 porce:
•2 páry (tedy 2ks pravých a 2ks levých) horních kuřecích stehen
•hladká mouka
• tuk na smažení
•bylinky a uzeniny ( nejlépe typu Uherák)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).

  2. Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.

  3. Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo: koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka.

  4. Překryjeme druhým plátem a spíchneme jehlami.

  5. Porce poprášíme moukou (ale nemusíme) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.

Poznámka

Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/kure-po-mlynarsku/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak po mlynářsku

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    Udělala bych to s hranolkama:-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    ivulinka:
    "...a taky mi připadá zbytečné na jednu porci použít dvě kuřecí stehna
    ...a taky tam uvnitř vidím ukrytý nějaký druh sýra, mám pravdu pane Casino?"
    Patrně jste rcp ne úplně pochopila...:-//
    Zabalit jedno stehno kol dokola do jeho vlastní kůže (a o to tu jde!!!) tak to by dokázal snad jen Houdini;-)
    Sýr?
    I když mi přijde dekadentní cpát do kde čeho sýr (podobně jako kde co pod sýrem zapékat), tak to nemohu zcela vyloučit... Ta fotečka je asi tři roky stará a možné to tedy je, už si nevzpomínám...;-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    1974andrea: ivulinka:
    Patrně ráčíte hledat chloupek na dlani..., ale já nejsem jinačejší:-D
    S názvem máte, do jisté míry, pravdu: steak = řízek, řez:yes:
    Ale já mám také pravdu (do jisté míry, hihi): podle gastroslovníku je STEAK m.j. i "anglicky krátce opečené (zejména hovězí) maso";-)
    Původně se rcp zoval jinak: http://www.labuznik.cz/recept/kure-po-mlynarsku/ ale poté, co jsem si v krámu kde nakupuji drůbež, přečetl že to mají označeno jako "stehenní stejk" tak jsem název pozměnil. Takže raď kočičko, raď pejsku, kde je pejsek zakopán, he;-)
    Ale když navrhnete název, který by vyhovoval vašemu jemnocitu, tak ho třeba, samozřejmě s vaším dovolením a práva na ©, použiji:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: No, netvrdím, že tomu kdovíjak rozumím, steakům málo, jen mám představu plátku ukrojeného z většího kusu masa. A jako jeden plátek upraveného. Tohle spíš připomíná kapsu. Na steaky se většinou dává, když už, něco navrch - volské oko, zelenina, slanina a pod. Ale nechám se ráda poučit, pokud se mýlím :-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    zizala:
    A proč?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky nesouhlasím s názvem steak :-/

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    chocolate:Asi tak. A těch je tu obdobných dost;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    1974andrea:Takhle jsem na to nenahlizela;-), v tom mas samozrejme pravdu, ja jsem to brala z pohledu vychozi suroviny.Tohle je logicky kapsa.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    chocolate:Lucy, proti receptu nemám nic. Jen se nedá nazývat plněné a hlavně naklepané maso steakem;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Recept se mi libi, konecne vykostena kureci stehna se bezne prodavaji jako kureci steaky.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Moc pěkné a určitě i dobré:yes::-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    ivulinka:Určitě ne všechno, co je poprášeno moukou se dá nazývat " po mlynářsku ", to zcela určitě. A casino píše ... " poklademe, čím libo ", takže byl libo asi i nějaký sýr;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    1974andrea: souhlasím a já bych to nenazvala "po mlynářsku", když v postupu je zmíněno:
    "Porce poprášíme moukou (ale nemusíme)"
    ...a taky mi připadá zbytečné na jednu porci použít dvě kuřecí stehna
    ...a taky tam uvnitř vidím ukrytý nějaký druh sýra, mám pravdu pane Casino?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tohle bych teda steakem nenazvala, ovšem chuťově to bude určitě dobré;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci steak kuřecí stehenní steak kuřecí stehenní steak recept kuřecí stehenní steaky recepty kuřecí steak recept kuřecí steaky kuřecí stehenní steaky recept maso po mlynarsku jak udělat kuřecí steak kuřecí stehenní steaky kuřecí steaky recept kuřecí steak recepty kuřecí steaky recepty řízek po mlynářsku kuřecí stehenní maso recept kuřecí steheni steak stehenní kuřecí maso recepty recept na kuřecí steak recepty na kuřecí steaky kureci stejk