Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka makové panenky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 664 kJ /
3 505 kcal
Bílkoviny79,86 g
Tuky146,37 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy457,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mák, mléko, citrónovou kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Krok 2: Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny. Vyklopenou bábovku posypeme vanilkovým cukrem.

Zveřejněno 28. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka makové panenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElEl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka makové panenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem upekla a chuťově jako obyčejná, suchá bábovka....Hodně se drobí

:-!:-!:-!:-!:-!:-!DOBROTA:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

to je dobrota:-K:-K:-K:-K:-K:-S:-S:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:;-);-);-);-)

Při pohledu na tu krásnou formu se mi až rozbušilo srdce - někdy si připadám, jak blázen - jiní by obdivovali bůhvíco - já tady vzdychám u formy :-D:-D:-D Asi jsme tady na "topech" nějaká divná "rasa" :-D

Bábovku ráda vyzkouším, i když s tím mákem je u nás trošku problém - on se někdo najde, kdo si pochutná ;-)

Ta je krásná, dyť tak výborný recept s mákem si zasluhuje i krásnou formu :-*:-*:-*:yes::yes:, ne že by ta Hanky byla ošklivá a navíc recept je její , ale pokrok holt nezastavíme no :-D;-):-K:-K

No jestli nebude Hance vadit, že jí tady exhibuju. Kdyby ano, tak dej vědět a já to smažu.;-)

Papričko, vyfoť, prosím, i tu novou formu ;-) Jinak to máš přímo jak od Makové panenky :-K:-K. A už vím, co mi chybí za ingredienci - mák!!!!! :yes::yes:

Dnes jsem upekla tuto bábovku s mletým mákem. Zajela jsem nový mlýnek na mák i novou formu. Měla jsem si přečíst komentář od Mirči a přidat tam trochu rumu nebo citrónové šťávy, protože těsto bylo trochu tužší, ale šlo to. Bábovka klukům moc chutná. Na svačinu snědli každý 2 kousky.;-) :yes::yes: +
S dovolením přidám pár fotek.;-)

tak jsem tu teď dlouho nebyla a koukám, že tu přibyly krásné fotečky :-) díky všem za pochvalu

Já sy myslím,že by se mohl použít i mák nemletý-co myslíte:-? Jinak Hanko,bodík ti letí:yes:

Mirco, máš formu na bábovku, opravdu, jak sukýnku od panenky a Hani, máš plusík;-):yes:+

mirca to je tak krasna forma....prekrasna

Tak tahle bábovka mi utekla. Vypadá jednoduše a mák máme rádi. Hani :yes::yes: + ;-) Mirčo - krásné fotky, krásné mramorování :yes::yes: ;-)

Hanco:-)tak jsou tu ty slíbené fotečky a pochvala od celé naší rodiny jelikož jsme si na ní velmi pochutnali a ani jsme nečekali až pořádně vychladne:-p.Zrovna ten den přijeli manželovi rodiče i s tetou a všichni též moc chválili a papkali až měli boule za ušima;-).Boďku jsem poslala už předtím,fotečky teď,tak nezbývá než poděkovat za dobrý recept a slibuji že jsem nepekla naposledy;-):-p:-)

Tématické fráze:
maková bábovka s mletým mákem, maková bábovka, babovka s mletým mákem, dort maková panenka, bábovka maková, dort panenka z bábovky, babovka, makové dobroty, makove babovky, recepty, makový bábovka, babovky, maková panenka dort, makovec hrníčkový z nemletého máku, bábovka maková recept, recept na makovou bábovku, bábovky makové, bábovka s panenkou, maková bábovka recept, panenka v babovce

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, mléko, cukr, olej, mák mletý, prášek do pečiva, kůra citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu