Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 301 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,61 g |
Tuky | 76,57 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 2,29 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 26,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Narezanú cibuľu a pór speníme na oleji, pridáme múku, po chvíľke zalejeme vývarom a varíme asi 10 min.
Krok 2: Syr rozrežeme na menšie kúsky a pridáme do polievky.
Krok 3: Povaríme 3 minúty a polievku rozmixujeme.
Krok 4: Dochutíme korením, muškátovým orieškom a jemne nasekanou vňaťou.
Krok 5: Polievku podávame s opečeným chlebom.
Zveřejněno 19. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórková polévka s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOk5
Moje poznámka
Pórková polévka s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOk5
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 13 minutami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 2 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 4 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 6 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 7 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 7 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 7 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 7 hodinami
Tématické fráze:
porkova polevka
Suroviny:
cibule,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
sýr hermelín,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý,
chléb
Komentáře (9)
Tie taniere sú mimo sady, máme už niekoľko typov tanierov, tie s červeným okrajom sa mi už opozerali, vyberám ďalšie, ale niektoré nie sú dobré na fotenie, napr. tie Luminarc, presvecuje ich, hoci sú veľmi pekné.
k tej polievke....pouzivas vyvar z kocky, alebo si robievas zivy vyvar?