Péřová buchta
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 182 kJ / 3 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 149,48 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 475,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C.
Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech.
Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak.
Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).
Zveřejněno 11. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Moje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 1 hodinou
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 11 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 11 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
peřová buchta,
péřová buchta s pudinkem,
péřová buchta recept,
dobrá buchta na víkend,
buchta ze zakysanky,
recept péřová buchta,
buchta za studena,
buchta,
recept na perovou buchtu,
rychlá dobrá buchta na plech,
top recepty péřová buchta,
studená buchta,
buchta šup šup s pudinkem za studena,
buchta na sobotu,
dobrá buchta,
rychlá buchta ze zakysanky,
buchta ze zakysané smetany,
buchta bez mléka,
buchta recept,
péřovábuchta
Suroviny:
olej,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (115)
Chci se zeptat jaké méko-plnotučné?
Skutečně je plný velký hlubší plech!
Pekla jsem v sobotu teda spíš děti já jim jenom radila
ještě chci napsat kdo budete péct poprvý nebojte se toho horkého pudingu
marcelka395: Díky za záskok, já tady nebyla celé odpoledne.
Nic se neděje já na Tebe nechvátám.Hlavně se uzdrav.Díky za rady.
děkuji za připomenutí, posílám bodík a foto