Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky zapečené s brusinkami a Hermelínem

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 633 kJ /
1 346 kcal
Bílkoviny52,67 g
Tuky121,67 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 2,34 g
Sůl6,25 g
Sacharidy10,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje. Krok 2: Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny, soli a pepře. Krok 3: Zapečeme v troubě do měkka a chvíli před koncem pečení poklademe plátky sýra. Krok 4: Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i s různě upravenými brambory.

Zveřejněno 23. 10. 2011

Poznámka autorky mysulka

Zdroj - upravený recept z Hermelínové kuchařky.

Je to rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, které ale báječně chutná. Brusinky v kombinaci se smetanou a sýrem vytvoří lahodnou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRZ1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRZ1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

eli:
snažím se vařit dietně a tak jsem se dnes kuřecí prsa osmahla na troše olivového oleje. Pak posolila, okořenila 4-barevným pepřem, sušeným česnekem a dusila na pánvi pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když bylo maso měkké, pokladla jsem je plátky 13% camembertu (kupuji v Lidlu-modrý obal) a Madelandem fitness 10%tuku. Celé jsem to dala pod gril, dokud sýr nezrůžověl. Brusinkami jsem zdobila až na talíři. Na tymián a smetanu nějak nedošlo. :-D Přílohou byly vařené brambory a syrová zelenina. Výpeku bylo malinko, přesto jídlo suché nebylo. :yes:
Místo šlehačky lze použít 10% smetana na vaření nebo rostlinná Rama Cremefine na vaření.
To by měla doktorka Kateřina ze mne radost, že? :-8

Ahoj, jídlo super, pochválili mi to :)) jen mám problém, že u omáčky zůstane i příliš tuku - jak se maso nejdřív smažilo a k tomu se pak přilila šlehačka.. nevíte někdo, jak na "sušší" verzi? :) díky a jinak jídlo ňamka :)

Včera jsme měli k obědu a moc nám chutnalo.:-p

:-8 děkuji:-K

Výborné!!!!!:yes:

Už mám vše připraveno, až přijde manžílek šup s kuřátkem do boudičky:-D:-)):yes:, těším se a rozhodně dám vědět jak chutnalo, každopádně přidávám bodíček:-K

No tohle,tak úžasný recept a já ho najdu až teď.Posílám další bodík a o víkendu se pouštím do díla:-p:yes:

;-) Všem moc děkuji:-K:-K

Alena: Aleno děkuji:-K, jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Hermelín a brusinky jsou velká dobrota;-)a takto krásně připravené i s masíčkem bude jídlo určitě suprové:-p+18:yes:

Tak jsem dnes vyzkoušela a musím říct, že je to famózní a to jsem udělala z vepřového, bodík přistál :yes::yes::yes:

Brusinky se v současné době hodně používají v kombinaci se sýry, je to taková nová móda;-), ale lahodná:-p:yes:

Ukladám si:-KVyzerá to super:yes:

Tato kombinace je ověřená, osvědčená a hlavně - výýýborná. Posílám bod a těším se na realizaci.:-p

Tématické fráze:
kureci platek s hermelinem a brusinkami, kureci rizky s hermelinem, kuřecí prsa s hermelínem, kuřecí řízek zapečený s hermelínem, zapecene kureci maso s hermelinem, kuřecí prsa s hermelínem a brusinkami, kureci prsa zapecena s hermelinem, kuřecí plátky s hermelínem a brusinkami, kuřecí prsa plněná hermelínem a brusinkami, kuřecí s hermelínem a brusinkami, kureci rizek s hermelinem, kuřecí maso s hermelínem a brusinkami, kureci prsa plnena hermelinem, krůtí prsa s hermelínem a brusinkami, zapečená kuřecí prsa s hermelínem, kureci prsa zapecena s brusinkami, zapecené kuřecí řízky, kuřecí prsa s brusinkami, kuřeci steak s hermelinem a brusinkami, kuřecí prsa s brusinkami a hermelínem

Suroviny:
řízky kuřecí, sýr hermelín, smetana ke šlehání, brusinky zavařené, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu