

Kuřecí řízky se zeleninou a hermelínem
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- sůl
- tymián
- bazalka
- provensálské koření
- grilovací koření
- na kuře koření
- olej
- hladká mouka
- 2 Hermelíny
- zamražená zelenina
Postup přípravy receptu
Nejprve si uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale může být i hodina předem), potom řízky obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme, vložíme je na plech.
Zbytek oleje s moukou vlijeme taktéž na plech (bude to jako jíška a zahustí nám celý pokrm. Podušenou zeleninu vlijeme na rozložené řízky a rozetřeme (nechávám za více vody).
Nakonec nakrájíme na plátky hermelíny a dáme zapéct na chvíli do trouby. Když je hotovo podáváme s bramborem, hranolkami nebo můžou být i bramboráčky.