Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 188 kJ / 45 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.
Krok 2: Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.
Krok 3: Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.
Krok 4: Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.
Krok 5: Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Moje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 30 minutami
Pečená švestková povidla
Prakva před 56 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 3 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 16 hodinami
Tématické fráze:
vařené zelí,
varene zeli recept,
zelí vařené,
červené zelí,
jak vařit červené zelí,
červené zelí ke kačeně,
vařené sterilované zelí,
recept na červené zelí,
recept na vařené zelí,
vareni cerveneho zeli,
vaření zelí,
zelí ke kačeně,
recept vařene zeli,
jak uvařit červené zelí,
jak uvařit zelí,
polévka z červeného zelí,
červené zelí s uzeným,
vařit červený zelí,
červené zelí recept,
varene kysele zeli
Suroviny:
kosti uzené,
česnek,
cibule,
olej,
mouka hladká,
jalovec,
kmín celý,
sůl,
cukr,
zelí červené
Komentáře (14)