Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr pórková polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie216 kJ /
52 kcal
Bílkoviny1,42 g
Tuky0,09 g
Vláknina2,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,75 g
Sacharidy10,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu osolit, přidat Podravku a kmín a když se začne vařit, vhodit cibuli a pórek. Krok 2: Povařit cca 5 minut, přidat kousky vařených brambor, ještě minutu povařit, aby se brambory prohřály a vše rozmixovat. Pro zjemnění polévky vložit kousek másla, nechat ho rozpustit a zamíchat. Krok 3: Podávat s opečenými krutonky a posypat jemně nakrájenou střední částí pórku (světle zelenou).

Pokud nemáme vařené brambory, dáme nejdříve do osolené vody s Podravkou a kmínem vařit brambory.

5 minut před dovařením brambor přidat cibuli a pórek a dovařit. Krok 4: Dále je postup stejný s postupem uvedeným výše.

Zveřejněno 7. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9G5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9G5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Masulo, děkuji, pěkná fotka. Jsem ráda, že vám chutnalo.

V neděli jsem uvařila tuto polévku a byla jsem pochválená,přidávám bodík i foto:yes::-p:-K

Tak pórkovou na všechny způsoby,vypadá hoodně dobře.:yes::yes::-p:-p

Pórkovku máme moc rádi, také zahušťuju polévky bramborem, ale vařím ho současně v polévce:yes:

BILKOVAI: Ivetko, děkuji a jsem ráda, že chutnala. Mně se líbí tím, že je úžasně rychlá a není potřeba moc ingrediencí - jen ty, které mám obvykle doma.

Nadja, jak jsem uviděla tvou polívečku, tak jsem si řekla: "Tu musíme mít!":-D Vše jsem měla doma, takže v poledne byla polívka na stole. Je naprosto vynikající:-*:-p:yes: Já jsem ještě lehce přistrouhla muškátového oříšku. Mám šanon s nejoblíbenějšími recepty a ta tvá polívečka už je tam:-)) Děkuji za recept a přidávám bodík a obrázky:-K...+1:yes:

Bibinka: Jani, Podravkou to nebude, je jí jen malá lžička na litr vody. Nevím proč, ale zdá se mi, že ve skutečnosti byla více zelená než na fotce.
:-8 Všem děkuji za komentíky.

to je krásná barvička a musí to být dobrota, určitě vyzkouším a bodík letí :-K:yes:

Pěkná polévka, dělávala mi ji už kdysi mamka a pak já dětem.Pórek ale nejprve osmažím na másle a pak zalévám vývarem.Já mám ráda i lžičku zakysanky na talíři:-8.+6

Nadjenko, polévečka vypadá bezvadně a ta barvička:yes:To je tou Podravkou zřejmně. Jasnej 3.bod:yes:

hezká polívčička:-):-) líbí se mi ta barvička;-):yes::yes:

Tématické fráze:
porková polevka, pórková polévka bez zahusteni, vareni porkova polavka, pórková polévka recept, fofr polevka, www porková polévka, zahuštění pórkové polévky, pórková polévka s kmínem, polévka porková, porkovo bramborová polévka, fofr polívky, fofr polévky, pórková polévka recept obrázky, recepty porková polévka, pòrková polívka, brokolicová porková polévka, recepty brokolicová polévka s pórkem, recepty porková polévka recept, pórková polevka recepty, polévky recepty. porková

Suroviny:
voda, podravka, sůl, kmín celý, cibule, pórek, brambory, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu