Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 123 kJ / 2 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,74 g |
Tuky | 208,17 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,61 g |
Sacharidy | 27,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.
Krok 3: Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty orestovat slaninu, přidáme cibuli společně s bobkovým listem a necháme osmahnout do světle zlaté barvy.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené slezinky, drcený kmín, zamícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě 20 minut. Občas promícháme a podle potřeby po troškách doplníme tekutinu (té opravdu jen trochu, slezinky se musí dusit, ne vařit).
Krok 5: Po 20 minutách do podušených slezinek vlijeme ve smetaně rozmíchanou mouku, přidáme rozdrobený bujón a za častého promíchání ode dna provařujeme 15-20 minut.
Krok 6: V závěru okořeníme ve dlani rozemnutou majoránkou, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Moje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 2 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 2 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 24 minutami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 2 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 4 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 15 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 17 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 17 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 18 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 18 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 19 hodinami
Tématické fráze:
slezinky,
vepřové slezinky recept,
"guláš ze sleziny",
vepřové slezinky,
jak dlouho vařit slezinu,
slezinkový guláš,
slezinky recepty,
slezina vaření,
guláš že slezinek,
vepřové na smetaně,
slezinky recept,
slezina varit,
slezinka recepty,
vareni slezina,
slezinka,
jak vařit slezinu,
vaření sleziny,
vareni slezinky,
recept na veprove slezinky,
recepty na vepřove maso na smetaně
Suroviny:
slezina vepřová,
slanina,
cibule,
bobkový list,
bujón,
kmín drcený,
majoránka sušená,
mouka hladká,
smetana na vaření,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (9)