Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny 4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

500 g vepřového masa (já měla plecko)
2-3 cibule
100 g slaniny (měla jsem anglickou)
1/4 hlávky zelí (menší)
1 paprika (větší)
1 rajče (větší)
200 ml smetany 30% (může být i 12%)
2 lžíce sladké papriky
pepř
1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté)
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky.

  2. V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku,zelí a rajče, opepříme dle chuti.

  3. Když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Poznámka

Nevím, zda je to úplně přesně, neboť jsem recept přivezený ze Španělska nemohla najít a musela jsem si trochu lámat hlavu a na štěstí jsem ho už párkrát vařila pro jeho dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce

1 2

Tématické fráze: omáčka z vepřového masa omáčky z vepřového omáčky z vepřového masa omáčka z vepřového masa recept vepřove maso a omáčky omáčka z vepřového španělský ptáček z vepřového masa vepřové maso omáčka vepřové maso recepty omacka omáčka vepřové maso vepřové plátky na smetaně omacka na veprove maso česneková omáčka z vepřového masa omáčka s vepřového masa smetanová omáčka z vepřového masa smetanová omáčka na maso veprove maso recepty omacky na veprove maso vepřové v omáčce veprove ve smetanove omacce

Zapomněl/a jsem heslo