

Buši slezinková
Suroviny 3 a více-dle způsobu jídla.
- 2 ks vepřových slezin (400 g) lze i hovězí úměrné váhy
- sůl
- 2 ks cibule
- 1 Masox
- 2-3 lžíce sádla
- pepř
- polohrubá mouka na zahuštění
- koření
Postup přípravy receptu
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na plátečky ( proužky ) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme.
Mírně orestujeme ( chvilku ), podlijeme horkou vodou. Množství podle toho, kolik budeme chtít omáčky. Vždy se dá ještě dolít. Dáme zavařit masox nebo bujon a po chvilce vaření zaprášíme polohrubou moukou na požadovanou hustotu. Já mouku rozmíchám do trochu vody a přilévám za stálého míchání, abych neměl hrudky - nevěřím si ). Ochutnám, dochutím, hotovo.
Poznámka od kuchařky
Příloha : vařený brambor, rýže, knedlík houskový,(ale jde i bramborový), různé těstoviny(kolínka, vrtulky, mušličky, makaróny atd.), Kus-kus, chleba, rohlík atd atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buši slezinková
-
Tak,Vašíku,opět jsme"slezinkovali"
Já dávám na ovonění trošku zauzeného špíčku a kmín
Bodík už šel,tak dnes jen fotky
-
Vašíku,slezinky máme moc rádi
Ale tuhle baštu dělávám podobně pouze z vepřových.Tu hovězí jen někdy sporadicky na polévku,nebo knedlíčky do polévky.Jen je škoda,že takovou dobrotu dělá málo lidí
Za príma receptík Ti dávám dalšího bodíka
+4
-
Dělám také slezinky akorát místo polohrubé dávám hladkou mouku.
Ve vodě rozmíchanou a věřím si-leji přes sítko. -
Já jsem slezinu ještě nedělala, ale moc se mi to líbí, Vašíku!!