Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 123 kJ / 2 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,74 g |
Tuky | 208,17 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,61 g |
Sacharidy | 27,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.
Krok 3: Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty orestovat slaninu, přidáme cibuli společně s bobkovým listem a necháme osmahnout do světle zlaté barvy.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené slezinky, drcený kmín, zamícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě 20 minut. Občas promícháme a podle potřeby po troškách doplníme tekutinu (té opravdu jen trochu, slezinky se musí dusit, ne vařit).
Krok 5: Po 20 minutách do podušených slezinek vlijeme ve smetaně rozmíchanou mouku, přidáme rozdrobený bujón a za častého promíchání ode dna provařujeme 15-20 minut.
Krok 6: V závěru okořeníme ve dlani rozemnutou majoránkou, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Moje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka
jvsjvrj před 1 minutou
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 10 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 10 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 15 hodinami
Tématické fráze:
slezinky,
vepřové slezinky recept,
"guláš ze sleziny",
vepřové slezinky,
jak dlouho vařit slezinu,
slezinkový guláš,
slezinky recepty,
slezina vaření,
guláš že slezinek,
vepřové na smetaně,
slezinky recept,
slezina varit,
slezinka recepty,
vareni slezina,
slezinka,
jak vařit slezinu,
vaření sleziny,
vareni slezinky,
recept na veprove slezinky,
recepty na vepřove maso na smetaně
Suroviny:
slezina vepřová,
slanina,
cibule,
bobkový list,
bujón,
kmín drcený,
majoránka sušená,
mouka hladká,
smetana na vaření,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)