Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový a kakaový řez

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 845 kJ /
1 875 kcal
Bílkoviny76,37 g
Tuky62,59 g
Vláknina12,98 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 702 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy245,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozklepneme bílky a postupně šleháme a přidáváme moučk. cukr, stále šleháme, pak jedno po druhém zašleháme žloutek. Krok 2: Všechny sypké suroviny si smícháme spolu a zamícháme - nešleháme, do pěny, rozetřeme na peč. papír a pečeme při 180 st. Dávám do hlubokého plechu a doprostřed trouby, ne dole. Krok 3: Po upečení necháme vychladnout a rozdělíme na 3 pásy, 2 pásy prolijeme rumem se šťávou - sirupovou - já dávám necelé deci rumu a půl deci šťávy, zamícháme a prolijeme, pak na prolité dáme marmeládu a natřeme krém, boky jsem pomazala krémem a strouhanými ořechy. Krok 4: Kakaový řez je potažen K2.

Zveřejněno 27. 1. 2012

Poznámka autora Jenny

Poleva je od srettky : hebká čokoládová poleva.

Krém má jistě každý svůj oblíbený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový a kakaový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0pp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový a kakaový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0pp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

krása Jani:yes:

olina16:ale pokud budeš dělat něco menšího,myslím menší dortu nebo řez,tak použij jen 2 másla a 6 bílek a na každé bílko 5 dkg cukru krystalu jemného,nechat cukr trochu smočit v těch bílkách a pak to ušlehat pomalu nad parou,potom zvyšovat obrátky,až je sníh docela tuhý,pak jen zamíchat do rozšlehaného másla...mám vychytávku:nakrájím máslo a zrovna ho v té misce rozehřeju-jen trochu,aby to nebyla voda...pak to rozšlehám a zamíchám do másla krém z bílků,pak dám rum-dle chuti...toť vše,když se krém srazí,tak ho nahřeju,ale už nešlehám,jinak ti spadne pěna a měla bys jen ochucený sladký máslo...;-)

Tak jsem koukla, jestli je to ten z bílků, cukru a másla, tak vypadá velice zajímavě a určitě ho vyzkouším. A nákladný mi přijde stejně jako ostatní krémy, občas zbydou bílky a tak se alespoň využijí. Ale stejně je škoda, že tu není připsaný, já jsem si ho třeba vůbec nevšimla. A při psaní receptů bych vůbec nebrala v úvahu cenu surovin, je to prostě recept a je na každém, jestli si to uvaří nebo ne.:-)

olina16:jukni dole na komentáře,tam je odkaz na K2...co se týče toho krému,mám ho napsaný dort podkova...je sice dražší,ale za to vydrží,jenže tu je dost ,,krémů" a holky mě to označily jako nákladný,tak jistě najdeš nějaký nenákladný...;-);-)

Je to moc hezké, opravdu nádhera :yes:. Ale! Chci něco upéct, hledám nový recept a zase je neúplný. Krém si mám dát podle sebe, co je K2 nevím vůbec. Když už se někdo peče s takovou nádherou a píše s receptem, proč ho nedopíše celý? Takových polovičních receptů je tu spousta. Jen je mi divné, že to nikomu nevadí, asi jen mně.

děvčata,díky,slova chvály vždy potěší...;-)

dámy,vy jste tady tak moc šikovné,až se stydím:-8:-D:yes::yes::yes:

Krásné Jenny, nejsem doma, a toto mi uteklo, krása a opět krása:-K;-):yes:

- nádherné :-D:yes:

Paráda:yes::yes::yes:;-):-p

díky za milé komentáře...
plotna:moc hezky se s ní pracuje,není tak sladká jako marcipán-modelka...jen tu děvčata daly odkaz na K2,ale já ji nekupuju za tak draho,vždy si vemu po 10 kg...chce to navštívit a projet stránky...;-)
nadja:ano i růže jsou z K2
majda:ano,je tam perleť
hrobař:to je závist...příště tam ty věnečky dám,aby ses měl čím kochat...

Moc hezké:yes:.Ten bílý,je jak perleťový,krásné!:yes::-p+18

Krásně nazdobené :yes:+

Tématické fráze:
kakaovy rez, kakaovo orechove rezy, zákusky na svatbu recepty, ořechové řezy s marcipánem, kakaové řezy s ořechy, rezy na svatbu, ananasový řez recept na svatbu, kakaové řezy s celými ořechy, zákusky a řezy na svatbu, cim prolit dort, ořechovo kakaové řezy, kakaovo ořechový zákusek, ořechovo kakaový moučník, buchta se sirupovou štávou, ořechový kakaový řez, recepty ořechovo-kakaové řezy, kakaový moučník s ořechy, rez z marcipanem, kakaovy rez s orechy, orechovy rez

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, soda jedlá, mouka polohrubá, ořechy nastrouhané, kakao, káva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu