Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 522 kJ /
5 383 kcal
Bílkoviny88,15 g
Tuky382,24 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 697 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy388,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr vyšleháme s máslem a pomerančovou kůrovou. Poté vmícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a šťávou z jednoho pomeranče. Pořádně zamícháme, abychom neměli hrudky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně vmícháme do těsta. Krok 2: Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-35 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 3: připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a necháme mírně vychladnout. Poté vmícháme crème fraiche a krémem naplníme korpus. Zdobíme buď strouhanou čokoládou nebo jinak dle fantazie.

Zveřejněno 2. 4. 2012

Poznámka autorky Lucasinka

Cukr jsem z části nahradila sušenou stevií a zdobila jsem pravým marcipánem. Pekla jsem ve dvou silikonových formách o průměru 20 cm.

receptem jsem se inspirovala na stránkach BBCGoodFood

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpME

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpME

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dajda: No to je vec nazoru. Tohle byl muj prvni dort a jelikoz je modra barva partnerova nejoblibenejsi, proto jsem ji volila i na dort. Ale domnivam se, ze jde spis o recept na korpus + krem nez na "modelinu" nebo barvu potahovacky/marcipanu

Martina: Taky bych pomerančový dort nezdobila modrou "modelínou", byť by šlo o pravý marcipán:-! Rozhodně mě to k ochutnání neláká. Co se týče zručnosti, je určitě co obdivovat (nebo snad závidět), ale ty barvičky ......

krásné barvy. Supr:yes:

Martina:pravy marcipan je modelina? ? to mas v hlave nejak zprehazene, ne? Nebo ze by zavist, ze neco takoveho sama neumis?

Lucasinka: moc se ti povedl:yes: a musel naramne vonet pomerancem. Forma kremu misela byt nadherne svezi.
Ale musim oponovat. . . toho nejlepsiho chlapa mam doma totiz jaaaa:-)):yes:

... "Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády" ... zabalený do modelíny :no::no::no:

Tématické fráze:
pomerančový dort, dorty recepty - pomerančový dort, řecký pomerančový dort, pomerančový dort recept, krem z bile cokolady, bílý krém na dort, pomerancovi dort, cokoladopomerancovy dort, mrkvovo pomerančový dort, pomerancove rezy s kremem z mascarpone, dort s kremem z bile cokolady, galerie dortu z bile cokolady, pečeme se sušenou stevií, cokoladovy dort s pomerancovym kremem, krém do dortu bílý, dortový krém s bílou čokoládou, poerančový dort s ovocem, dort s modrým krémem, čokoládové dort pro chlapa, pomerančovy dort s mascarpone

Suroviny:
cukr hnědý, máslo, mouka hladká, mandle mleté, pomeranče, šťáva pomerančová, vejce, prášek do pečiva, čokoláda bílá, crème frâiche

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu