Ořechová roláda bez mouky
Rolády jsou velmi oblíbené moučníky. Tato je připravená bez mouky, jen z vajec, vanilkového cukru a ořechů, a je plněná pařížskou šlehačkou. Na přípravu je snadná a zvládne ji i začátečník. Ke kávě je to dokonalý moučník.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 178 kJ / 2 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,80 g |
Tuky | 242,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 50,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechová roláda bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAno
Moje poznámka
Ořechová roláda bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAno
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 8 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno 9. 5. 2025 11:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 13 minutami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 3 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 3 hodinami
Nejlepší špenát
harovs před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 4 hodinami
Tématické fráze:
beze roláda,
ořechová roláda,
ořechová roláda se šlehačkou,
bezlepková ořechová roláda,
recept na ořechovou roládu,
bezlepková roláda ořechová,
bezé roláda recept,
orechova rolada z bilku,
ořechová bezlepková roláda,
bezeroláda,
bezlepkova orechova rolada recept,
lehká ořechová roláda,
ořechové řezy bez mouky,
roláda ořechová,
šlehačková roláda bez mouky,
roláda s pařížskou šlehačkou,
orechova rolada recept,
roláda bezé,
špaldová roláda,
parížska rolada
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
ořechy mleté,
šlehačka pařížská
Komentáře (18)
Doporučuji po upečení srolovat i s pečícím papírem a podloženou vlhkou utěrkou. Po vychladnutí jednak dobře drží tvar a roláda jde krásně z papíru sloupnout.