Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenková tvaroh-ovocná buchta

Moučník bez těsta? Ano, je to tak. Základem těchto řezů je přímo drobenka, pokrytá bohatou tvarohovou vrstvou s libovolným ovocem, čerstvým nebo kompotovaným. Ovoce pak zakrývá opět drobenka, která po upečení zezlátne a krásně křupe.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janiko

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 579 kJ /
377 kcal
Bílkoviny17,55 g
Tuky15,26 g
Vláknina0,48 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na náplň smícháme a podle hustoty zředíme trochou mléka. Krok 2: Pekáček (plech, forma) vymažeme sádlem. Posypeme jej větší částí drobenky, kterou jsme vytvořili z mouky, cukrů a másla s olejem. Krok 3: Na drobenku rozprostřeme tvarohovou náplň a na ni navrstvíme zvolené ovoce. To nakonec zakryjeme zbylou částí drobenky. Krok 4: Pečeme v horkovzdušné troubě asi 30 minut na 180 °C.

TIP: Jak uchovat a zpracovat letní ovoce: Využití oblíbených druhů

Zveřejněno 16. 5. 2010

Poznámka autorky janiko

Jde to s jakýmkoliv ovocem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k29K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k29K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velice prima koláč.Poměrně nenáročný na přípravu a i tak výborná chut...
:-))

Znám a dnes dělala s hruškama.Doufám že bude kolegum v práci chutnat:-D

Je výborná...dnes ale dám do uvařeného pudinku 200g mletého maku a dva scezené kompoty mandarinek, je to taky žravé:-8

:-p výborný moučník, dělala jsem z poloviční dávky do kulaté formy a vymazala máslem ;-) a na tvaroh pokrájená jablka a rozinky :-)):-K

Tahle drobenka je podle receptu babičky..jinak jí také dělávám jen z hrubé mouky ,cukru a tuku ale tahle babičkovská je chutnější.

Ten musí být moc dobrý:-p.Posílám bodík:yes::yes:

:yes::-K:yes:+8:yes:

Mám skoro ten samý recept, tvarohy 3, a na drobenku dávám špaldovku, ale jinak :-p:yes:

:-K+4:yes:

muze byt vsechna mouka jen hladka? Neudela to nejakou neplechu? jinak vypada velice dobre a bodik si zaslouzi hned...:-K

Tématické fráze:
drobenková buchta s tvarohem, drobenková buchta s tvarohem a ovocem, drobenková buchta s ovocem, tvarohová buchta s ovocem, tvarohova buchta s drobenkou, drobenková tvarohová buchta, drobenka na buchtu, tvarohová buchta, buchta z drobenky, tvarohová buchta s ovocem a drobenkou, buchta s ovocem a drobenkou, výborná tvarohová buchta s ovocem, ovocná buchta s tvarohem, výborná drobenková buchta, tvarohova drobenkova buchta, tvarohová buchta z drobenky, tvarohová buchta drobenková, buchta tvaroh, buchta s tvarohem a drobenkou, buchta s tvarohem a ovocem

Suroviny:
tvaroh, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, máslo, ovoce, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu