Suroviny pro 110
110
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 732 kJ / 8 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,59 g |
Tuky | 438,51 g |
Vláknina | 38,00 g |
Cholesterol | 2,88 g |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 964,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do teplého mléka dáme 10dkg cukru krupice a k tomu rozdrobíme 10dkg droždí. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vzejít kvásek (asi půl hodiny).
Krok 2: V dalším hrnci si rozšleháme změklé máslo, žloutky a 10dkg moučkového cukru. Vyšlehanou směs přidáme k vzejitému kvásku, přidáme mouku a vypracujeme těsto.
Krok 3: Potom necháme těsto dalších 30-40 minut kynout.
Krok 4: Po vykynutí těsto přemícháme a následně tvoříme koláčky.
Krok 5: Nejdříve si lžící vyhazujeme kousky těsta a tvočíme z nich placičky.
Krok 6: Každý kousek naplníme náplní podle chuti, potom těsto s nápní zabalíme.
Krok 7: Vzniklý koláček omočíme v rozšlehaném vajíčku a následně v drobence, kterou si vytvoříme smícháním 2 hrstí hladké mouky, hrstí a půl cukru moučka a půlkou másla.
Krok 8: Hotové koláčky dáváme na sádlem vymazaný plech a pečeme na 200°C asi 15 minut.
Zveřejněno 19. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatební vdolečky (koláčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L07w
Moje poznámka
Svatební vdolečky (koláčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L07w
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 5 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 6 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 9 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 9 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 10 hodinami
Tématické fráze:
svatební koláčky recept,
dobré svatební koláče,
převalované koláčky,
svatební vdolky,
svatebni kolacky,
svatební koláče recepty,
bednaříky,
svatebni kolacky prevalovane,
převalované svatební koláčky,
převalované svatební koláče recept,
svatební koláčky se sádlem,
svatební koláče recept,
svatební převalované koláčky,
převalovane vdolky,
svatební koláče top recepty,
koláčky se sádlem,
převalovane svatební koláče,
svatebni kolace prevalovane,
dobre svatebni kolacky,
recept na bednaříky
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
droždí,
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (35)
Jen tedy...myslíte, že by šlo těsto udělat i v pekárně? Bez ní mi jaksi nic kynutého nevyjde
Já se Ti omlouvám ale stále jsi mě nepřesvětšila že bez soli to nejde.
A žádnou práci neurážím ono dnes je unikum udělat dobrý posvícenský koláček.Už málo kdo váže svatební koláčky jako jsou posvicenské nebo pouťové.Toto je tvarohový bednařík ten jediný se neváže,tvaroch by při pečení vyschnul a ztvrdl proto se takto uzavírá.přeji mnoho hezkých receptů a pěkných chvil u vaření....