Nejoblíbenější bábovka:)

Haribacek Kuchařka: Haribacek

Moučníky , Bábovky 24 názorů

Suroviny

5 žloutků
28 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
rum dle chuti
2 dcl oleje
1/4 l vlažného mléka
25 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
hrst mletých ořechů nebo kokos
1-2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum smícháme dohromady. Potom přidáme olej, vlažné mléko, mouku, kypřící prášek, sníh z 5 bílků a hrst mletých ořechů (kokos). Já vše šlehám pomocí ručního mixéru. Akorát sníh přimíchávám ručně za pomoci vařečky.

  2. Polovinu vzniklého těsta obarvíme kakaem.

  3. Plníme střídavě do bábovkové formy (vymazané sádlem a vysypané polohrubou moukou).

  4. Pečeme cca při 120-140°C zhruba hodinu. Pečení odhaduji podle oka a podle potřeby přidávám nebo ubírám stupně. :)

Poznámka

Jedna dávka těsta mi vyjde na jednu velkou keramickou formu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejoblíbenější bábovka:)

  • Lidka Lidka(neregistrovaná)

    Já dělám jen ze 2 vajec a taky to jde... Nebo jen bábovka z bílků.
    když zbude z pečení :-))

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Veronika.Hrozna:Aj ja;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Haribacek: Já v tvém věku věděla "uvařit" leda nějakého kolouška" ! Ne bábovku ! :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Vlaďka Bubeníková:http://www.toprecepty.cz/recept/24756-pecena-kanci-kyta--s-horcici/ zkus a uvidíš.:-O

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Haribacek:Nejen vy dva s bráchou rybu nemusíte,my doma taky ne,takže kuřízek a klobásky to jistí,br.salát už se chladí v lednici a já nenápadně chodím ujídat:-))

    Odpovědět

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    Haribacek: Mořské plody obecně taky nemusím ale Kalamáry můžu . Biftek je na vánoce taky dobrej ale pro mě je nejlepší krkovička ! :yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    recept se mi líbí, ukládám si ho do oblíbených a jistě vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    Vyborna babovka ! Posledne casy mame ju skoro kazdy den a vzdy chuti, ku kave. Toto je este jedna variacia - vyborne!

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    jumanji:Mořské plody nemám ráda:d Jsem takový rozmlsaný strávník:D Na vánoce budu dělat biftek s pepřovou omáčkou a k tomu ještě musím domyslet přílohu. S bráchem totiž ryby nepapáme:)Ale takové vánoce jsou u nás každý rok, takže vepřové nebo hovězí a nebo kuřecí maso je tradice:) Akorát je nevýhoda, že to neplave jako kapřík ve vaně:D Takže se nemám čím kochat

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    Vlaďka Bubeníková: Manžela určitě pozdravujte, je to přece můj člověk:) Na kančí maso mám ještě jeden recept tady na top receptech ale je to grilování:) Nám se tenhle recept osvědčil. Jednou jsem se nudila a oškubala jsem bylinkovou zahrádku co máme, a něco vytvořila a moc chutnalo:) K tomu pečená zeleninka a opečený chlebík a bylo to suprové. Jinak ze zvěřiny ještě dělám zajíce na černo. Též mega dobrota.

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    Majka8:Já budu péct vánočku dnes, tak pak přidám foto, pokud se vánočka povede:) Pletu te šesti, tak doufám, že si nezapletu i ruce:D Pečení je radost, takže určitě stále něco zkoušej:)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Haribacek:Určitě foto přidám,formu mám asi dva měsíce a peču jak o život,přestože je doma napečeno hafo cukroví,vánočka štrůdl,tak neodolám a asi hned po štedrým dnu upeču,v bábovce Rondo je radost péct,ještě se mně nepovedlo něco pokazit;-)

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    Majka8:To je osud:) takže určo jí musíš upéct a nezapomeň pak přidat foto:)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Haribacek:Bábovku určitě upeču,mám i stejnou nádhernou formu:yes:navíc jsem taky blíženec a narozeniny mám za týden po tobě:-D

    Odpovědět

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    Haribacek: Na štědrý den bude klasicky smažený kapr s br.salátem. Ale jináč je na prvním místě kuřecí, potom vepřové ,potom hovězí atd... I když takové smažené kalamáry s tatarkou jsou také vynikající...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak správně upéct bábovku nejoblíbenější recepty bábovky nejlepší recepty 2013 nova cz babicovy dobroty 22.12.2013 nejoblíbenější recept keramická bábovka velká hrnkova babovka l jablickova napeceno bábovka jak se dela babovka pecena recept bábovka ze šesti vajec babovka z mouckoveho cukru farska vánočka nejoblíbenější recepty - pečení nej babovka vlaďka bubeníková dobroty na kazdy den babovka francouzský čokoládový dort nejoblíbenější recepty na pečení bábovka napeceno recepty bábovky