Výborný domácí perník
Perník je snadná a rychlá buchta, kterou milují snad všichni bez rozdílu věku. Tento recept je navíc hrníčkový, takže na jeho přípravu ani nebudete potřebovat váhu. Všechny suroviny stačí jednoduše promíchat, těsto nalít na plech a upéct. Zdobení už je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 49 877 kJ / 11 921 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 187,86 g | 
| Tuky | 558,24 g | 
| Vláknina | 52,70 g | 
| Cholesterol | 548 mg | 
| Sodík | 559 mg | 
| Sůl | 1,88 g | 
| Sacharidy | 1 510,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: K odměření surovin použijeme hrnek o objemu 250 ml.
	Krok 2: Velký hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 3: Všechny suroviny jednoduše smícháme v míse tak, aby v těstě nebyly hrudky.
	Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme.
	Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30–40 minut (podle výšky těsta). Správné propečení moučníku ověříme špejlí.
	Krok 6: Upečený a vychladlý perník můžeme polít čokoládovou polevou.
Zveřejněno 6. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Moje poznámka
					
				
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 17 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 21 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 51 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							výborny pernik, 
						
						
							výborný perník na plech, 
						
						
							pečený perník, 
						
						
							recept na domácí perník, 
						
						
							domácí perník, 
						
						
							recept na pečený perník, 
						
						
							výborný vláčný perník, 
						
						
							recept na výborný perník, 
						
						
							perník s čokoládovou polevou, 
						
						
							výborný perník recept, 
						
						
							perník na plech s čokoládovou polevou, 
						
						
							domácí perník top recepty, 
						
						
							dobrý domácí perník, 
						
						
							jak dlouho pect pernik, 
						
						
							domácí perník recept, 
						
						
							dobrý perník recepty, 
						
						
							peceni pernik, 
						
						
							jak dlouho se pece pernik, 
						
						
							perník doba pečení, 
						
						
							domaci peceny pernik
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							kakao, 
						
						
							skořice, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
nevím já vsude krom závinu používám polohrubou
když jsem včera zahlédla, že tvůj recept je bez fotky, bylo mi hned jasné, co dnes budu péct. Upekla jsem a nafotila, s dovolením ti sem k receptu přidám svoje dvě fotky do té doby než si sem přidáš třeba své, aby recept nebyl bez fotky tak smutný.
Posílám zároveň bodík a pochvalu, protože perník vypadá, že bude pěkně vláčný
http://www.recepty.cz/recept/fofrpernik-144377
foto zmizelo, takže asi...