Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 588 kJ / 1 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,61 g |
Tuky | 68,57 g |
Vláknina | 47,56 g |
Cholesterol | 867 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,33 g |
Sacharidy | 71,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolkám odrežeme konce, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, cca 6 minút povaríme v slanej vode.
Krok 2: Paradajke nakrojíme šupu do kríža, vhodíme do vriacej vody, vyberieme, ošúpeme a pokrájame na drobno. Papriku pokrájame na malé kúsky. Cibuľu tiež na drobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme papriku a paradajku, premiešame, podusíme, pridáme uvarené lusky, posekané vňate.
Krok 3: Pekáčik vystelieme papierom na pečenie, vlejeme fazuľkovú zmes. Zalejeme osoleným jogurtom, v ktorom sme rozšľahali vajcia. Dáme do vyhriatej rúry - 200°C, pečieme 20 minút, potom posypeme strúhaným syrom a ešte cca 10 minút zapekáme.
Zveřejněno 11. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané fazolky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8wZ
Moje poznámka
Zapékané fazolky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8wZ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová bulharka
Kajkajak před 12 minutami
Bramboračka
ZdeKy před 1 hodinou
Segedínský guláš
Tomasfaix před 1 hodinou
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 2 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 3 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 4 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 4 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zapékané fazole,
fazolky recept,
fazole recept,
zapékané fazolky,
fazolky vegetarián,
zapečené fazolové lusky,
zapečené fazolky recept,
zapékané fazolky lusk,
zapečený květák s fazolkami,
zapékané fazolky ii,
fazolky vegetariánské recepty,
zapečené fazolky,
recepty.cz zapečené fazolemi,
zapékané fazolky recept,
recept na fazole,
zapeceny fazolky,
zapečený lilek s fazolemi,
zapeceny kvetak s fazolemi,
vypěstované fazolky recept,
zapečený květák s fazolkami a rýží
Suroviny:
lusky fazolové,
cibule,
olej,
paprika čerstvá červená,
rajče,
vejce,
jogurt bílý,
nať petrželová,
list celerový,
libeček,
sýr strouhaný,
sůl
Komentáře (17)
Ja neviem, ako sa odborne volajú. Ja som zemiaky iba uvarila (kocky), na ne maslo a ešte som to prehnala s pažitkou pri fotení, tak som si ich ňou posypala. Maso tam nebolo...z masožravca sa stáva vegetarián...
Obyčajne zapekám so smotanou, šľahačkou, alebo bešamelom, ale aj s jogurtom to bolo v pohode, paradajky by som dala na budúce viac.
Pekné ráno!
Rebenka, ja som už aj zabudla, že som niekde bola...
Nofri, som rada...
a ty už nedovolenkuješ