Medový dort s krémem a oříšky
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou protřené lahodným krémem a povrch zdobí oříškový posyp.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 672 kJ / 6 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 427,68 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 544,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia.
Krok 2: Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov.
Krok 3: Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí.
Krok 4: Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch.
Krok 5: Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku.
Krok 6: Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút.
Krok 7: Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi.
Krok 8: Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.
Zveřejněno 23. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Moje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 49 minutami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mexický bramborový salát
wimra před 26 minutami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 45 minutami
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 4 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 6 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 6 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 17 hodinami
Tématické fráze:
medovník marlenka,
medovník marlenka recept,
medovník marlenka recepty,
domácí medovník recept,
recept na medovník marlenka,
marlenka kuličky,
marlenka kuličky recept,
marlenka,
kakaový medovník,
marlenka recept,
domaci medovnik,
medovník kuličky,
hrnkový medovník,
recept na domácí medovník,
kakaový medovník recept,
medovník recept,
medovníkové kuličky,
recept na kuličky marlenka,
marlenka medovník,
kuličky marlenka recept
Suroviny:
tuk hera,
vejce,
med,
cukr moučkový,
soda jedlá,
mouka hladká,
prášek kakaový,
salko,
máslo,
ořechy
Komentáře (6)
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!