Medovník - Marlenka

AdaDru Kuchařka: AdaDru

Doba přípravy: Každý plát 7 minút + 35 minút 12 porcí Moučníky , Řezy 5 názorů

Suroviny

Těsto:
1 Hera
3 vejce
5-6 lžic tmavého medu
50 g práškového cukru
1 lžička jedlé sody
450 g hladké mouky
1 lžičky kakaového prášku
Krém:
1 Salko plechovka
300 g másla
Na posypání:
3-5 hrstí ořechů
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia.

  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov.

  3. Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí.

  4. Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch.

  5. Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku.

  6. Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút.

  7. Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi.

  8. Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.

Poznámka

Ak chcete, cukor možete vyradiť úplne a pridať med podľa chuti, len bude asi potrebné potom pridať aj múku. Može sa poliať (cikcakovito) čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medovník - Marlenka

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Na 7 placek málo krému, musela jsem dodělávat krém, ale jinak vše OK :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mohu to také upéct ? Musím do kulata nebo mohu i řezy ,jenom tak na domácí sežvýkání.:-?:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Moučník, který nezklame:-p:-p přidávám Ti foto a:yes:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    www.toprecepty.czDěkuji autorce, že uvedla, že kruh vykrojí až po upečení. Nikdo toto neuvádí a já jsem zjistila, že těsto je řídké a vykrajovat nejde.Tak jsem to zkusila až po upečení a šlo to dobře. Ještě mám jednu radu pro nezkušené jako jsem já: těsto dám lžící na trochu pomoučený papír na pečení, znovu trochu pomoučím, položím svačinovou fólii, trochu přimáčknu rukou a potom přes fólii rozválím.Fólie jde potom dobře oddělat, chce to jen trochu cviku.
    Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

Tématické fráze: medovník marlenka medovník marlenka recept medovník marlenka recepty domácí medovník recept recept na medovník marlenka marlenka kuličky marlenka kuličky recept marlenka kakaový medovník marlenka recept domaci medovnik medovník kuličky hrnkový medovník recept na domácí medovník kakaový medovník recept medovník recept medovníkové kuličky recept na kuličky marlenka marlenka medovník kuličky marlenka recept

Zapomněl/a jsem heslo