Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční piškot s krémem a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 462 kJ /
2 740 kcal
Bílkoviny87,06 g
Tuky96,51 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 706 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy373,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Vyšleháme 6 žloutků, 6 lžic krystalového cukru a jeden vanilkový cukr do husté světlé pěny. 20 lžic pol. mouky smícháme s práškem do pečiva a střídavě zašleháváme mouku, 4 lžíce oleje a vlažné mléko dle potřeby. Nakonec ušleháme 6 bílků a lehce vmícháme. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem. Krok 2: Krém: Do 1/4 litru mléka přidáme vanilkový pudink, můžeme trochu osladit a uvaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout. Krok 3: Potom vyšleháme s 1/2 Hery stejné teploty. Tu docílíte tak, že necháte uvařený pudink, rum a Heru na kuchyňské lince asi 2 hodiny. Osladíme práškovým cukrem a ochutíme rumem. Od té doby, co dodržuji toto pravidlo, se mi žádný krém nesrazil. A navíc šlehám obráceně. Máslo do pudinku. Krok 4: Naneseme na vychladlý piškot a rozetřeme do stejné výšky. Poklademe ovocem a ozdobíme čokoládou.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Poznámka autorky plotna

Tímto děkuji své sousedce a kamarádce Gábince Novákové z Chrudimi za recept. Moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6Mk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6Mk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásné :yes::yes::yes:

:yes:+19;-)

:-O moc lákavé:yes:

téééda:-p:-p:-pty jsou k sežrání:-D:yes::-!

Chutné a krásné:-K+:-K:yes:

Jani, to se ti moc povedlo!!:-):yes:

Já když chci hodně odlehčený krém,tak přidám úplně na konec do krému 1 - 2 lžíce zakysané smetany.

Krém pouze z Hery nemusím, ale souhlasím, že samotné máslo je příliš tučné, takže kombinuji, na cca 200 g másla 50-100 g Hery. Je to fajn vychytávka. Druhý tip na vylehčení je přidat do pudinku 1 lžíci polohrubé mouky (na 4 dcl mléka + 1 prášek).
Jinak se mi taky osvědčilo našlehat pudink a přidat do něj rozšlehaný hodně změklý tuk.

:yes:krása..ale taky jsem pro máslo..:-*:-K:-K

Máslo už nepoužívám moc dlouho.Hera se mi osvědčila pokaždé.Ty krémy nám přijdou lehčí.

Také posílám bodík, líbí se mi to, jen do krémů používám pouze máslo, ale vím, že hodně lidem chutná hera, takže to je na každém;-)

Hezký zákusek:yes:, já bych do krému místo hery použila raději máslo, ale to je věc chuti:-p. Bodík je tam;-)

taky zdravím Gábinku:-K a tobě, za tuto bezesporu výbornou a krásnou laskominku, posílám 1. bodinku;-):-D:-):yes::yes:

Tématické fráze:
piskot s kremem a ovocem, piškot z hery, piškot s krémem, piškot s ovocem, piškot s ovocem a krémem, piškotová buchta s krémem a ovocem, piškotová roláda s ovocem, piškot s ovocem a pudinkovym kremem, krém na piskot, piškot s pudinkovým krémem a ovocem, odlehčený piškot, piškotová roláda s krémem a ovocem, piškot s hery, piskot s pudinkovym praskem, piškot s ovocem a kokossem, odlehčený piškoty, piškot z ovocem, odlehceny piskot recepty, krem na piskot s ovocem, odlehčený piškot recept

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, olej, cukr, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, mléko, tuk hera, cukr, rum, banán, mandarinky

Přidat fotografie receptu