Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,13 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4PR
Moje poznámka
Patizónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4PR
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
patyzóny recept,
patyzonová polévka,
patisonová polévka,
polevka z patyzonu,
patison polévka,
patizony recepty,
polévka z patisonu,
patyzony,
patizon recepty,
patyzon polevka,
patizonová omáčka,
polívka z patizonu,
patizonova polievka,
recepty z patyzonu,
patyzon recepty,
rizky z patizonu,
patizonová polívka,
patyzon recept,
patyzon,
recepty patyzon
Suroviny:
patizon,
brambory,
máslo,
cibule,
sůl,
bujón,
mléko,
sýr tavený
Komentáře (7)
Díky za vytažení receptu; konečně jsem se zbavil dvou posledních patizonů: jeden šel pohodlně okrájet, ten druhý jsem musel po kouscích vydatlovat (viz foto)
Pro barvu jsem přidal mrkvičku, pro chuť kousek celeru a špetičku voňavého koření...
Pokud se zelenina rozfofruje (já vyrobil krém), tak je úúúplně fuk, když v ní patizon zcela absentuje
Mně to chutnalo, já jsem polífkovej a pošmáknu si i na slané česnekové vodě s vajíčkem..., ale paní casinová jídlo komentovala slovy: "Bylo to teplé..., ...ale ty houstičky se ti povedly."
No netušila ale, že testuji jakési na trhu nové, kupované krutonky...