

Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka
Suroviny
- 3 PL černého piva
- 150 g čedaru nebo jiného tvrdého sýru
- 1 PL worcesteru
- 2 KL hořčice ( i hrubozrnné)
- 1 PL hladké mouky
- špetka chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
Černé pivo zahřejeme v kastrůlku, přidáme worcester, hořčici, chilli, sýr a necháme úplně roztavit.
Nakonec zasypeme moukou, dostatečně osolíme a směs namažeme na tousty nebo veku a dáme zapéct pod gril. Sýr by měl při pečení probublávat.
Po vynání z trouby necháme trochu zchladnou, můžeme potřít hořčicí a posypat cibulí. Je to výborná, zase jiná pochoutka třeba k pivu.
Poznámka od kuchařky
Podařilo se mi to trochu víc opéct, tak se omlouvám. :-)
Je i mnoho obměn, třeba s orestovaným pórkem nebo žampiony, tohle je taková základní verze.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka
-
Teda to se mi také líbí
+11
-
No toto. To vypadá dóóóst dobře a stojí to za vyzkoušení.
-
-
Bibinka:No já to Jani nevymyslela, to staří Velšani
-
1974andrea: Andrejko, zapékám kde co, ale pivko nee, ale vyzkouším a bez chilli. Máš 5.bod
-
magdalenka:já taky, to jen žížalka si myslí, že ho tam sypu bez rozmyslu, Jaru, vím jak to myslíš neboooj
. Zítra už vás v Kromclu vyhlížím ju? Tak v sobotu
-
magdalenka:
jasně, já taky opatrně a jen někde
-
zizala: ja libeček požívam dosť opatrne, má dosť výraznú chuť, aby neprebíjala iné chute.
Andrejka, toto vôbec nepoznám, vyzerá to fantasticky... -
spagetka:
jo, doladit - to teda moc neumím
-
zizala:Jaru, to teda nemá víííš, musíš to umět doladit, táák
-
spagetka:
Někdo všude dává podravku nebo vegetu nebo maggi, u špagetků všude libeček
Nic proti němu, jen to asi musí všechno mít stejnou, libečkovou chuť, ne?
-
spagetka:Pardón, to mi tam skočilo omylem
-
Juj, znám, naučila mě to manželova mamka a bacha, v závěru u sýru sypala libečkem
, jéé dík za připomenutí, mňááám. Jo Andrejko, kvůli vyhledávání, nebylo by lepší prohodit název? Jako aby první byla Pivní... ale je to na tobě!!!!!! Jinak
Jo mmt a kategorie Polévky? -
zizala:Je pravda, že někde je to uváděno i pod názvem Rabbit, ale vysvětlení nikde
. Já jsem ten recept měla už dlouho napsaný, ani nevím odkud, bylo tam více mouky, ta směs byla až moc hustá a tak jsem do receptu raději uvedla menší množství. Některé recepty, co jsem koukala, tam mouku vůbec neuvádí.
-
Andreo, recept znám, v dávných dobách mých začátků v kuchyni jsem ho zkoušela a nějak to nedopadlo, myslím, že to bylo sníženou kvalitou sýra
Navnadila jsi mne, ještě tomu dám jednu šanci
Jen, tenkrát se tomu říkalo rabbit, velšský králík, i když jsem nepochopila důvod