Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomazánky 15 názorů

Suroviny

3 PL černého piva
150 g čedaru nebo jiného tvrdého sýru
1 PL worcesteru
2 KL hořčice ( i hrubozrnné)
1 PL hladké mouky
špetka chilli
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Černé pivo zahřejeme v kastrůlku, přidáme worcester, hořčici, chilli, sýr a necháme úplně roztavit.

  2. Nakonec zasypeme moukou, dostatečně osolíme a směs namažeme na tousty nebo veku a dáme zapéct pod gril. Sýr by měl při pečení probublávat.

  3. Po vynání z trouby necháme trochu zchladnou, můžeme potřít hořčicí a posypat cibulí. Je to výborná, zase jiná pochoutka třeba k pivu.

Poznámka

Podařilo se mi to trochu víc opéct, tak se omlouvám. :-)

Je i mnoho obměn, třeba s orestovaným pórkem nebo žampiony, tohle je taková základní verze.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda to se mi také líbí:-K:-p+11:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    :-O No toto. To vypadá dóóóst dobře a stojí to za vyzkoušení.;-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bibinka:No já to Jani nevymyslela, to staří Velšani:-D:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea: Andrejko, zapékám kde co, ale pivko nee, ale vyzkouším a bez chilli. Máš 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:já taky, to jen žížalka si myslí, že ho tam sypu bez rozmyslu, Jaru, vím jak to myslíš neboooj ;-);-):-D:-D:yes::yes:. Zítra už vás v Kromclu vyhlížím ju? Tak v sobotu;-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: ;-) jasně, já taky opatrně a jen někde :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: ja libeček požívam dosť opatrne, má dosť výraznú chuť, aby neprebíjala iné chute.
    Andrejka, toto vôbec nepoznám, vyzerá to fantasticky...:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    spagetka: :-)) jo, doladit - to teda moc neumím ;-):-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala:Jaru, to teda nemá víííš, musíš to umět doladit, táák :-D:-D:-D;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    spagetka: :-)):-)) Někdo všude dává podravku nebo vegetu nebo maggi, u špagetků všude libeček ;-) Nic proti němu, jen to asi musí všechno mít stejnou, libečkovou chuť, ne?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:Pardón, to mi tam skočilo omylem:-)):-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Juj, znám, naučila mě to manželova mamka a bacha, v závěru u sýru sypala libečkem :-p:-p, jéé dík za připomenutí, mňááám. Jo Andrejko, kvůli vyhledávání, nebylo by lepší prohodit název? Jako aby první byla Pivní... ale je to na tobě!!!!!! Jinak :-p:-p:yes::yes:
    Jo mmt a kategorie Polévky?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:Je pravda, že někde je to uváděno i pod názvem Rabbit, ale vysvětlení nikde;-). Já jsem ten recept měla už dlouho napsaný, ani nevím odkud, bylo tam více mouky, ta směs byla až moc hustá a tak jsem do receptu raději uvedla menší množství. Některé recepty, co jsem koukala, tam mouku vůbec neuvádí.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Andreo, recept znám, v dávných dobách mých začátků v kuchyni jsem ho zkoušela a nějak to nedopadlo, myslím, že to bylo sníženou kvalitou sýra :-8 Navnadila jsi mne, ještě tomu dám jednu šanci ;-):yes: Jen, tenkrát se tomu říkalo rabbit, velšský králík, i když jsem nepochopila důvod :-8

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: welšský králík recept variace na welsh rabbit velssky kralik welšská pochoutka welšská vepřová welšský toust zapečený velsska pivni pomazanka welssky králík pivní rarášci z králika pivnipomazanka pomazánky na zapékání velšské recepty velšský králik - recept welsch raebbit welshrarebit zapečený rarebit welšská pomazánka velšska pomazanka pivní pomazánka

Zapomněl/a jsem heslo