Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem

Merylas Kuchařka: Merylas

5 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) + středové listy
160 g oloupaných syrových brambor
sůl dle potřeby
1 l zeleninového vývaru nebo 1 l vody + 2 zarovnané lžičky Podravky Natura
450 ml mléka
10 g másla
petrželka
krutony z bílého pečiva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu s Podravkou, nejlépe domácí. Přisolíme dle potřeby.

  2. Následně přidáme jemně nastrouhané brambory a mléko, vše ještě krátce provaříme, ochutnáme, pokud je třeba, přisolíme. Po vypnutí přidáme plátek másla .

  3. Podáváme s krutony a sekanou petrželkou.

Poznámka

Lehká, obyčejná, nenáročná a rychle připravená polévka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem

  • Jana Pá Jana Pá

    copak to nešlo přidat včera :-?, to jsem nastrouhala kedlubny do pekáče k dušenému kuřátku ;-), dnes jsem musela dělat česnekačku ;-), no nic udělám zase "indy" :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo