Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem

Suroviny 5 porcí

1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) + středové listy
160 g oloupaných syrových brambor
sůl dle potřeby
1 l zeleninového vývaru nebo 1 l vody + 2 zarovnané lžičky Podravky Natura
450 ml mléka
10 g másla
petrželka
krutony z bílého pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu s Podravkou, nejlépe domácí. Přisolíme dle potřeby.

  2. Následně přidáme jemně nastrouhané brambory a mléko, vše ještě krátce provaříme, ochutnáme, pokud je třeba, přisolíme. Po vypnutí přidáme plátek másla .

  3. Podáváme s krutony a sekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Lehká, obyčejná, nenáročná a rychle připravená polévka.

Komentáře k receptu Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    ripko: Jsem ráda, že chutnala. :-K

    Odpovědět

  • ripko ripko

    Rýchla, chutná ... varené 19/7/2020

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    copak to nešlo přidat včera :-?, to jsem nastrouhala kedlubny do pekáče k dušenému kuřátku ;-), dnes jsem musela dělat česnekačku ;-), no nic udělám zase "indy" :-)

    Odpovědět