Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonová polévka s bramborou a žampiony

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 108 kJ /
743 kcal
Bílkoviny24,24 g
Tuky24,35 g
Vláknina24,18 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy96,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli. Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí. Obojí nakrájíme na kostičky. Krok 3: Jakmile cibule zesklovatí přidáme k ní nakrájenou bramboru i patizon. Krátce restujeme, přidáme česnek a jakmile se rozvoní zalijeme vše vývarem nebo vodou. Zde je použit zredukovaný kuřecí vývar. Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme a na sníženém stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi orestujeme nakrájené žampiony na másle nebo arašídovém oleji. Krok 5: Čerstvé bylinky opláchneme, odstředíme a nasekáme. Část vařené zeleniny dáme stranou a polévku rozmixujeme, aby se zahustila. Přidáme polovinu bylinek a vrátíme kostičky zeleniny. Krok 6: Přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku, v talířích posypeme zbylými bylinkami a podáváme se smaženými žampiony.

TIP: Jak zahušťovat polévky

Zveřejněno 21. 8. 2024 07:57

Poznámka autorky Marie Svarcova

Patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí, ale my to tak máme raději.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová polévka s bramborou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMPk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová polévka s bramborou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMPk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, cibule, česnek, brambory, sůl, ghee, vývar masový, žampióny, máslo, ořech muškátový, majoránka, petrželka, libeček

Přidat fotografie receptu