Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 570 kJ / 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,66 g |
| Tuky | 23,04 g |
| Vláknina | 2,88 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 311 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Premyjeme šruchu - mladé výhonky a listy, necháme odkvapkať. Tak isto rukolu. Paradajky umyjeme a pokrájame.
Krok 2: Dáme do misy paradajky, šruchu a rukolu, osolíme, pokvapkáme olejom a citrónom, premiešame.
Krok 3: Na koniec opatrne vmiešame vajíčka. Necháme odstáť. Nepridávame žiadne korenie, rukola zabezpečí korenistú chuť.
Zveřejněno 1. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát ze šruchy a rukoly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKq9
Moje poznámka
Salát ze šruchy a rukoly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKq9
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 1 hodinou
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 5 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 46 minutami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 51 minutami
Linecké cukroví
Evellinka před 2 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 2 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 2 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 3 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 3 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 4 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
šrucha jedlá,
salát z rukoly,
šrucha plevel,
salát z rukoly,
šrucha salát,
vykvetlý špenát,
jedla srucha,
šrucha zelna,
šrucha zelna,
šrucha velká,
srucha saláty,
plevel jako salát,
salát šrucha,
recepty ze šrucha,
salát ze sruchy,
portulák - plevel v chodníku,
šrúchy,
plevel šrucha zelná,
salát ze šruchy zelné listy,
salát rukola recept
Suroviny:
šrucha zelná,
rukola,
vejce,
rajče,
sůl,
citron,
olej
Komentáře (14)
Pekný deň!
Ja som si tú šruchu prvýkrát všimla na cintoríne - zanedbané hroby, ale je veĺmi rozšírená aj vo vinohradoch. Potom som si spomenula na článok o zázračnom zložení tejto rastliny, ochutnala lístoček, či je to kyselkavé a tým sa začal môj vzťah k tejto rastlinke...
ale to ti nevěřím, že si ich nemala pekné, já jsem tam taky dala moc těch bylinek.. příště mám míň a vařit budu dýl.. jenom, co nakdu tu potforu štruchovou
(Vajíčka od Jarky som nemala také pekné, preto som nenašla odvahu ich sem dať)
A púpavu si vynechala...
salátek je krásný, barevný a krásně by se v něm vyjímala bylinková vejceta od Jarušky Škrobákové
hezký salát, hezké foto, hezká Magdi.. aj bodík 2. je hezký
posílám prvního bodíka, za krásný recept, pokrm a foto.