Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 199 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 4,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Niečo o šruche:http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2014 11:09
28. 7. 2014 15:59
maris: maruško, mrkni přesně jak vypadá, máš ho tam, vsadím se
28. 7. 2014 15:42
Maris, nájdeš určite aj pred domom na sídlisku, len sa dívaj pod nohy - kraj chodníka atď. Plazí sa to, žiadna vysoká rastlina. Odtrhni lístoček a pocítiš príjemnú sviežu chuť.
28. 7. 2014 15:39
medmic, na jar portulák nerastie. Vtedy v kuchyni často používam napr. žihľavu, púpavu, medvedí cesnak...
28. 7. 2014 14:32
Já jsem zědavá, jestli tu šruchu někdy najdu, abych věděla, jak chutná. Recept se mi moc líbí+
28. 7. 2014 14:24
medmic:
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
28. 7. 2014 13:59
suprová věc, ono se dá jíst mnohem víc různýho plevele a kytek. jenže na druhou stranu je na to nejlepší jaro
28. 7. 2014 11:33
Ivanka, pozeraj okraje chodníkov na prechádzke, okraje cesty, v štrku, škáry, pri plotoch, pri schodoch vonku, všade, kde pečie slnko...listy sú také tlstejšie, hrubšie časti stoniek sa sfarbujú do červena. Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!
28. 7. 2014 10:25
Ivana Ch: jj, mají semínka, vyklíčí rychle asi jako řeřicha.
28. 7. 2014 10:13
Kruci to mě štve, já tu šruchu neznám, už jsem si prohlédla všechny obrázky a u nás jsem jí nenašla. Snad se nechají koupit semínka. Já ji chci.
28. 7. 2014 10:03
Šrucha miluje suché prehriate miesta - okraj chodníkov, kraje vozovky, škáry medzi kameňmi, často je aj vo vinohrade, na cintorínoch, kde sa v podstate nezavlažuje...A v záhrade sa nedá vykynožiť, bojujem s ňou.
28. 7. 2014 07:31
hanes24: Já myslím, že jo, zahradu, louky. Rozroste se jako nezničitelný a všudypřítomný plevel, zeptej se Magdalenky. Roste i mezi nášlapnými kameny na cestičkách mezi záhony. Stačí i aby ho někdo v okolí jednou vysel....
28. 7. 2014 06:55
Šruchl bych si taky, ale neroste mně nikde.
27. 7. 2014 20:16
spagetka:
27. 7. 2014 19:42
Tušila jsem, kdože dal šruchu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 18 sekundami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 2 minutami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 12 minutami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 14 minutami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 15 minutami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 1 hodinou
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: šrucha zelná recept šrucha zelná šrucha zelná recepty šrucha obecná kytka šrucha šrucha recepty kytka portulaca šrůcha recept štrucha zelná portulaka zeleninová šrucha recepty šrůcha šrucha v kuchyni šruchta zelná recepty jak vypadá šrucha šucha zelná šrucha zelna jako špenát škrucha zelna šruche kytka portulac
Suroviny: cibule, česnek, olej, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
15 názorů