Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 632 kJ / 5 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,36 g |
Tuky | 348,77 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 548,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C.
Krok 2: Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Krok 4: Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Moje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 23 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Michaela1278 před 17 minutami
Pórková polévka
Kajkajak před 22 minutami
Pikantní švestkové chutney
rprenosilova před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
zizimar před 2 hodinami
Švestková buchta
pe3cek před 2 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Nela2025 před 3 hodinami
Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
eliska1947 před 3 hodinami
Sekaná
Makysek0310 před 4 hodinami
Brokolicové karbanátky
p.breuova před 4 hodinami
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 4 hodinami
Tématické fráze:
mocca řezy,
řezy na plech nejnovější recepty,
mocca řezy recept,
mocca řezy recepty,
jemné řezy,
jemné kávové řezy,
řezy ingrid,
cucis,
recepty rezy,
recept na mocca řezy,
recepty - řezy jablečné jemné,
mocca lžičky,
jemne,
recepty na řezy,
recepty mocca rezy,
mocca koláčky,
mocca dortíčky,
recept na ingrid řezy,
mocca dezert,
moka řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
káva instantní,
sůl,
krém,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva instantní,
máslo
Komentáře (73)
A Rebušinko děkuji za reakci
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu
Pak dej vědět jak to dopado
Máš to opravdu moc krásné
Všem moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíte
K receptu: taky nejsem cukrářka, tento recept není složitý, uvidíš sama