Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 513 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,95 g |
Tuky | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 85,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená pěnová hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWZ4
Moje poznámka
Studená pěnová hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWZ4
Nejnovější recepty
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 20 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 20 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 29 minutami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 54 minutami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 1 hodinou
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 2 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 3 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 3 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 4 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 5 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 5 hodinami
Tématické fráze:
pěnové cukroví,
pěnové pečivo,
pěnové pusinky,
pěnová buchta,
pěnové cukrový,
pěnové cukroví recept,
pečení pěnového cukroví,
penove pusinky recept,
recept na pěnové cukroví,
recepty penove peceni,
pěnové pusinky cukroví,
pěnové cukroví - recept,
cukroví pěnové,
recepty pěnové pusinky,
pěnová kolečka z cukroví z bílků,
pěnová čokoláda,
pusinka,
wwwrecepty pšnové cukroví,
pěnové cukroví z bílků recept,
pečení pěnových pusinek
Suroviny:
bílek,
cukr písek
Komentáře (5)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.