Chuťovka - slaninové tyčky /vrtulky/
Slané tyčky nemusí být pouze sypané kmínem nebo mákem a solí. Zkuste pro změnu tyčinky z listového těsta obalené plátkem hezky prorostlé slaniny. Uvidíte jak výborně se tyto "vrtulky" budou hodit k vínu nebo k misce s chutným dipem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 442 kJ / 106 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g | 
| Tuky | 7,56 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 99 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 0,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
	Krok 2: Listové těsto rozválíme natenko a pak rádýlkem nakrájíme 4-5 cm široké proužky, dlouhé cca 20 cm. Na každý pruh položíme dlouhý plátek slaniny a posypeme ji slabě ostřejší sypkou červenou paprikou (plátky slaniny si předem upravíme podle tvaru a velikosti proužků těsta).
	Krok 3: Těsto přehneme podélně napůl, okraje stiskneme prsty a několikrát přetočíme, abychom dosáhli tvaru vrtule.
	Krok 4: Slaninové tyčky rozložíme na plech s pečicím papírem. Každému kousku uděláme dostatek místa, protože těsto trochu nabude.
	Krok 5: Tyčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a celým kmínem a libovolnou bylinkou.
	Krok 6: Pečeme v předem vyhřáté troubě zpočátku zprudka, pak již na mírnější teplotu hezky dozlatova.
Zveřejněno 13. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Chuťovka - slaninové tyčky /vrtulky/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNOG
Moje poznámka
					
				
Chuťovka - slaninové tyčky /vrtulky/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNOG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vrtulky z listového těsta, 
						
						
							tyčinky z listového těsta se slaninou, 
						
						
							listové těsto slanina, 
						
						
							slaninové tyčinky, 
						
						
							vrtule z listového těsta, 
						
						
							vrtulky z těsta, 
						
						
							tycinky z listoveho testa s anglickou, 
						
						
							listove tycinky se slaninou, 
						
						
							slaninové tyčinky z listového těsta, 
						
						
							kroucené tyčinky z lístkového těsta, 
						
						
							tyčky z lístového těsta, 
						
						
							listové těsto, slanina, 
						
						
							listove těsto ze slaninu, 
						
						
							kroucené tyčinky z listového těsta, 
						
						
							chuťovky z listového těsta, 
						
						
							tyčky z listového těsta se slaninou, 
						
						
							slaninové tyčinky recept, 
						
						
							listové chuťovky, 
						
						
							chuťovky z lístkového těsta, 
						
						
							vrtulky z lístkového těsta
						
					
						Suroviny:
						
							těsto listové, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							vejce, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl hrubá
						
					
	
			
Komentáře (28)
Podle zdravého rozumu by to mělo vyjít nastejno,ale mně se to zdálo rychlejší. Tak kdyby chtěl někdo vyzkoušet. . . Hezký den
Tak tomu říkám vytuněný twistr