Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z dýně a semínek

Vláčná podzimní bábovka z dýně hokaido s přidanými semínky potěší vás i vaše blízké. Dýně se nemusí vařit, ani péct, pouze se do těsta nastrouhá. Bábovka má krásně oranžovou barvu a voní vanilkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 144 kJ /
3 380 kcal
Bílkoviny65,04 g
Tuky143,28 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 940 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy447,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme. Krok 2: Dýni nastrouháme nahrubo. Polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. V hrnci při nízké teplotě rozpustíme Heru a necháme vychladnout. Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme Heru, dýni a mouku s kypřicím práškem. Na závěr přidáme špetku soli a slunečnicová, piniová či dýňová semínka. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45-60 minut. Ke konci pečení vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka dostatečně propečená. Špejle by měla být po vytažení suchá. Po vytažení z trouby počkáme asi 10 minut a poté bábovku vyklopíme. Krok 5: Před podáváním můžeme pocukrovat.

TIP: Oblíbené recepty na bábovku

Zveřejněno 19. 11. 2012

Poznámka autorky Kanyla

http://www.recepty.cz

Vláčná, křupavá, výborná - opět hlavně pro majitele nadbytku dýní - dýňová chuť není příliš výrazná, ale dámy potěší, že polovinu mouky nahrazuje zelenina ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z dýně a semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z dýně a semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dýni (tedy dýni Hokaidó, protože se nemusí loupat), mám ráda nasladko i naslano. Pekla jsem dýňové muffiny (z dýňového pyré-doma udělané) a byly vynikající <3. Tak jsem zkusila méně pracnou variantu a upekla shora uvedenou bábovku...ale vrátím se k dýňovému pyré. Peču moučník i se syrovými nastrouhanými jablky (se slupkou jenom letní, jinak loupu) a s nastrouhanou syrovou dýní mi vadila právě ta slupka, která se úplně "nerozpekla":-((

Aktiyata: jéé, to mám radost!!! A taky díky za připomenutí receptu, úplně mi vypadlo, že jsem ho někdy dělala! A dýně budu mít, tak ji zase udělám =)

Vynikající, místo semínek jsem dala krájené vlašské ořechy. Recept jsem už rozdala všem, komu jsem nabídla vzorek. Každému chutnala. Dělala jsem rovnou 2 dávky a vešlo se to do pekáče. Perfektní, chválím. Jen mne mrzí, že už mám pouze 2 máslové dýně. Takže pouze 4x pekáč dobré mlsoty. Doporučuji. Jednička s *. Kamilo, děkuji.:yes:

Skvělý a netradiční recept:yes:

Bibinka: Mě taky, ale často peču na menší akce (rauty, oslavy) a než se k tomu pak dostanu, tak je po řezu... Když to jde, tak řez vždycky dávám, tentokrát ne, třeba někdo doplní ;-)

Kanyla:Kamčo, trošku mi chybí průřez té bábovky:-(Jinak bude tou dýní hezky vlhká a já dávám 6.bod:yes:

Kanyla:dík...zhruba tak som si predstavovala. Maj sa krásne!

magdalenka: je to jako když se peče buchta nebo bábovka s nastrouhanýma jablkama, tedy při bližším zkoumání jsou kousky v těstě patrné, ale spíš celou bábovku zvlhčí, takže se tak trošku spíš ztratí, než že by vytvářela nějakou extra výraznou dýňovou chuť ;-)

Kamilka, máš to pekné. :yes: Bábovka je určite skvelá.
Zaujala ma v recepte tá dýně. Dávaš ju do cesta surovú nastrúhanú. V bábovke sa počas pečenia úplne "rozpečie" - stratí konzistenciu, alebo? Ja som zatiaľ na múčnik použila len dýňové pyré - http://www.toprecepty.cz/recept/23504-pyre-z-dyne/.
Vďaka za odpoveď.

:yes:vyzkouším ráda:-K:-K

Je mi ctí dát ti prví velký bod!:yes::yes:

Tématické fráze:
bábovka z dýně, bábovka z máslové dýně, bábovka s dýní, bábovka s dýne, semínka z dýně, dýně bábovka, babovka s dýní hokaido, bábovka z dýně hokaido, semínka z dýní, recepty z dýně, máslová dýně recept bábovka, máslová dyne babovka, bábovka dyně, bábovky z dýně, semínka z dýně recept, recept dyne bábovka, bábovka s máslovou dýní, dýně na semínka, maslova dyne buchta, buchta z dýně hokajdo

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, tuk hera, dýně, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, semínka slunečnicová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu