Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 7. 2010 00:41

Suroviny

Porce: 6 plastových bílých kelímků

Nutriční hodnoty

Energie1 295 kJ / 309 kcal
Bílkoviny23,68 g
Tuky15,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy19,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...

(je ze západního Vietnamu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

eva hubova

27. 11. 2011 12:32

:yes:+6

phamka

16. 11. 2011 23:46

Annad - přesně ve Vietnamu je teď 30° a tady mrznem :-D

annad

16. 11. 2011 22:22

jsem Vietnamka a takhle se zmrzlina ve Vietnamu opravdu připravuje...;-)..je to trochu jiné než zmrzliny co máme tady, takové ty vodové nanuky jsem tam nikde neviděla...ale jinak musím říct, že mi vážně chutnají..a nejlíp, když je nesnesitelné 40stupňové vedro :-D

Klariska

28. 6. 2011 16:19

Jak už psali jiní, jogurtování funguje jen s vodou teplou (cca 35°), vroucí by zničila jogurtové kultury. Jinak odhaduji, že generace vietnamských žen zřejmě k výrobě této zmrzliny používaly místo salka obyčejné oslazené mléko :-).

Midla

3. 9. 2010 08:14

Nezlobte se na mě, ale co si má člověk myslet když zmíněná Phamka reaguje tak jak reaguje. Žežule ji poprosí o recept na Pho, slíbí ho a pak se objeví něco úplně jiného, když ji člověk prostřednictvím soukromého vzkazu poprosí o doplnění postupu, poděkuje mi, ale nereaguje. To nebyl ani tak útok jako spíše zoufalství, protože jinak mne exotické recepty zajímají.

isindy

2. 9. 2010 18:18

myslím, že poslední 3 příspěvky opravdu nesouvisí s receptem, Phamka existuje a je to máma od dětí...mluvila jsem s ní, takže žádná holčina...Midlo, možná bys měla ty útoky mírnit...;-)

moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....:-( díky

phamka

2. 9. 2010 15:55

no suo chuo má být něco jako kyselé mléko - suo je mléko a chuo je kyselí:-D

zizala

2. 9. 2010 15:48

Umím si představit jogurt smíchaný se salkem a zmrazený :-p Ale ředit to takovým množstvím vody mi připadá, že to musí být bez chuti. Asi jsem moc zmlsaná...

Midla

2. 9. 2010 15:06

Taky jsem se pídila, vygooglila jsem na wikipedii výraz sua chua a google-překladač to překládá jako jogurt. Phamko, tak do toho vnes trochu více světla a vysvětli, zda sua chua je i jogurt ve Vietnamštině. Google-překladač samozřejmě není spolehlivý. Podle postupu, když se z toho vykřeše to "jádro", tak je to opravdu zmrazený jogurt.

phamka

2. 9. 2010 13:58

midla a zizala mě je jedno jaký názor máte ale vím že je to opravdu pole mne dobrá zmrzlina:-((

zizala

1. 9. 2010 18:57

Tak mi to nedalo a malinko jsem se pídila. Kondenzované mléko bylo vynalezeno už během napoleonských válek v roce 1804. Takže čistě teoreticky by ho znát mohly:-8

zizala

1. 9. 2010 18:19

Další podivný recept. Když naředím jeden jogurt a jedno salko litrem a půl vody, z toho většinou vařící (jak odměřím v kelímku od jogurtu vařící vodu, aniž by mě opařila, když se kelímek okamžitě zkroutí?), nebude z toho, podle mne, nic dobrého :no: Nehledě na to, že jogurtové bakterie zabíjí už teploty nad 40°C, takže v té směsi už nemá co jogurtovat. A není náhodou kondenzované mléko vynález nedávný? 5 generací Vietnamských žen...no, nevím, zda znaly salko:-?

phamka

30. 7. 2010 05:25

maqdaleno - má být vroucí

phamka

28. 7. 2010 19:15

suzano - vody si tam dala asi trochu moc ale neva skus se podívat na recept - com dang třeba tě taky zaujme:-))

phamka

28. 7. 2010 19:13

simono - žádnou chuť tam nedávej:no:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zmrzlina se salkem domaci midlo domácí zmrzlina z jogurtu zmrzlina ze salka recepty na mídlo domácí zmrzlina teplá zmrzlina domácí zmrzlina se salkem salko zmrzlina výroba mídla domácí zmrzlina recept sua chua viroba zmrzliny viroba midla domácí výroba jogurtové zmrzliny domací zmrzlina salko domácí výroba jogurtů zmrzlina z jogurtu jak se vyrabí mídlo viroba domaci zmrzliny

Suroviny: salko, jogurt

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE