Fettuccine & cuketky carbonara

Kanyla Kuchařka: Kanyla

3 porce Těstoviny 19 názorů

Suroviny

450 g čerstvých těstovin fettuccine (nebo přiměřeně sušených)
100 g pancetty (příp. dobré slaniny) plátky
3 mladé cuketky
2 střední (nebo 3 malé) žloutky
40 g parmazánu (příp. sýru Gran moravia) + na posyp
čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dát vařit dostatečné množství vody na těstoviny (osolit). Pancettu nakrájenou na nudličky opéct na suché pánvi do křupava.

  2. Dát vařit těstoviny, pozor ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené dle pokynů na obalu).

  3. Neoloupané cuketky nakrájet podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodit je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé). Ke slanině a cuketkám přidat slité těstoviny, promíchat, osolit.

  4. Stáhnout z ohně a vmíchat směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky "dojdou" jejich teplem).

  5. Dle potřeby doladit 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé. Podávat s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.

Poznámka

Gurmet - letní dvojčíslo 2012.

Čerstvé těstoviny jsem koupila zde: http://www.cattani.cz/ (Brno)

Vynikající, extra rychlý recept s minimem surovin, u nás velký palec nahoru ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fettuccine & cuketky carbonara

1 2

Tématické fráze: fetucini malé cuketky fettuccine cuketky fettuccine recept fettuccine recepty malé cuketky recept co je fettuccine co jsou fettuccine mail 28188.com loc:cz mladé cuketky cuketky malé recept fetucino recept na fetucini fettucine recepty plněné cannelloni gurmet recept fetucini fettucine rezept fetucine recepty na fetucini

Zapomněl/a jsem heslo