Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční drink pohoda v jablečném pohárku

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 671 kJ /
638 kcal
Bílkoviny1,10 g
Tuky0,40 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Víno nalijeme do kastrolku, přidáme jablečnou šťávu, koření, skořicový cukr a zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit!). Přilijeme rum a promícháme. Krok 2: Mezitím si omyjeme jablka a seřízneme vršek ze strany kde je stopka. Kolem dokola malým nožíkem nakrojíme, aby nám zůstala asi 5 mm široká hrana a lžičkou opatrně vydlabeme do 3/4 jablka. Krok 3: Nalijeme drink, ozdobíme skořicí a podáváme.

Zveřejněno 13. 12. 2012

Poznámka autorky Iness

Je to vynikající voňavý drink pro zahřátí, dobrou náladu a dlouhé vánoční večery :-). Nejenže si pochutnáte na skvělém drinku, ale i na voňavém jablíčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEr5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEr5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To je tak lákavé a krásně vánoční,že se nedá odolat :yes::yes::yes::-K

Tak já si právě pochutnávám na drinku bez alkoholu ;-) a teda z hrnečku :-8 ale stejně je to dobrota.
O víkendu si udělám alkoholovou verzi. :yes:

mňamka, unikla mi:-K;-):-p:yes:

mmm: Opraveno, nikdo nejsme 100%...

:-p Také bych chtěla prožívat vánoční pohodu. . . :-S

Až na jednu maličkost. Opravdu 0,5mm ? :-!:-D

skvělý relax s jablíčkem během vánočního shonu :yes::yes::-K:-K

Iness:Iness, krásně povedený drink a nádherně naaranžovaný to máš-nejde to jinak, než ti dát 17.boda:yes:

:-K:yes::yes::-)):-O Proč sem lezu takhle v noci? Chválím nápad.Super.

Všem děkuji:-K

Paráda:-))To se líbí i mi;-):-K:yes:

jarda Kadic::-D:-D:-D:-D ty jsi číslo, Kadičku.. Iness, ty máš bodičku;-):-K:yes::yes:

pipre: Jani, jo, už mne to napadlo!!:-))

jarda Kadic:Ano máš pravdu:-//:-D:-D:-D. Na to jsem úplně zapomněla :-D:-D:-D

Nedoporučuji jablko červivé, dírkami by nám mohl tento dobrý mok bez náhrady uniknout!!:-O:-O:-)):-)):-)):-))

Tak to se mi moc líbí :yes:+
Jablečnou šťávu bych použila z vnitřků jablek pomocí odšťavňovače. Dobrý nápad :-)

Jana Remkova: Jano, máš ode mne takové kulaté vykrajovátko a tím to půjde nádherně. Já ho používám na hodně věcí, nejčastěji na kivi :-)

Jana Remkova: Ale uměla:-). Použiješ větší jablka. Odřízneš vršek (od stopky), kolem dokola nařízneš, necháš asi 0,5 mm hranu a opatrně vydlabeš lžičkou. Ale jen tak do 3/4 jablka, aby ti to neprotíkalo ven ;-).

Inessko, to nemá chybu!! Jen jestli bych to uměla tak vydlabat, takové pohoštění by se fakt líbilo všem:-)

jarka skrobakova: Vidíš moc dobře :-D. Pohárek můžeš potom sníst ;-):-D a máš vitamínky;-).

vidím dobře:-? To je nalito do vydlabaného jablíčka:-?:-K No to je bomba:yes::yes::-! Super nápad :-O:-O:-O:yes::yes::yes::yes::yes::-K

:yes:dobrůtka..:-*:-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
fotografie a recepty napoju a drinků, tv pohoda recepty, recept na vanoční drink bez alkoholu, drynk, drink z vína recept, drinky z vina, vanočni jablečny napoj, recepty vanočních drinků, drink z jablek a alkoholu, vanocni dtink, alkoholický jablečný punč, relax pohoda recepty, recept drinky z rumu, vánoční víno recept, pohárek vánoční, recept na drynk, jak udelat drink v odstavnovace, recepty na drinky z vina, drink se skořicí, vánočni drynk

Suroviny:
víno bílé, rum, šťáva jablečná, cukr skořice, koření hřebíček, badyán, skořice celá, jablko červené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu