Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| Tuky | 25,70 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 66,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody.
Krok 2: Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky.
Krok 3: Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold na cca 2 minúty a varíme spolu.
Krok 4: Na oleji osmažíme múku, vhodíme posekaný cesnak, necháme zavoňať a hneď rozšľaháme s mliekom, miešame a varíme. Ochutíme soľou, korením a orieškom. Dobre prevaríme za stáleho miešania.
Krok 5: Zemiaky s mangoldom scedíme a premiešame s cesnakovým "krémom". (Zemiaky sa čiastočne rozpadnú, ale to nevadí.)
Zveřejněno 6. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Moje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 7 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 11 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 19 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 40 minutami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 50 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 4 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 6 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 6 hodinami
Tématické fráze:
mangold jako příloha,
mangold receptář,
receptář prima nápadů 6.1.2013,
receptář prima nápadů 6.1.2013 on-line,
špenát jako příloha v chorvatsku
Suroviny:
mangold,
brambory,
olej,
mouka hladká,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (11)
Ja som sa magoldom dlho nepoznala, len nám ho počas dovoleniek v Chorvátsku často servírovali - často bol len uvarený v slanej vode a s cesnakom, ale ja som si aj tak nakladala. Pestujem ho na záhrade prvým rokom, naviedla ma Andrejka a tejaja, takže skúšam s ním všeličo. Kedysi sa viac pestoval, teraz je akosi zabudnutý, hoci je zdravší ako špenát.
(A s lososom dnes fakt nemal chybu...)