Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| Tuky | 25,70 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 66,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody.
Krok 2: Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky.
Krok 3: Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold na cca 2 minúty a varíme spolu.
Krok 4: Na oleji osmažíme múku, vhodíme posekaný cesnak, necháme zavoňať a hneď rozšľaháme s mliekom, miešame a varíme. Ochutíme soľou, korením a orieškom. Dobre prevaríme za stáleho miešania.
Krok 5: Zemiaky s mangoldom scedíme a premiešame s cesnakovým "krémom". (Zemiaky sa čiastočne rozpadnú, ale to nevadí.)
Zveřejněno 6. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Moje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 2 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 3 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 3 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 1 hodinou
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
boomgo před 3 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 5 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 5 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 7 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 8 hodinami
Tématické fráze:
mangold jako příloha,
mangold receptář,
receptář prima nápadů 6.1.2013,
receptář prima nápadů 6.1.2013 on-line,
špenát jako příloha v chorvatsku
Suroviny:
mangold,
brambory,
olej,
mouka hladká,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (11)
Ja som sa magoldom dlho nepoznala, len nám ho počas dovoleniek v Chorvátsku často servírovali - často bol len uvarený v slanej vode a s cesnakom, ale ja som si aj tak nakladala. Pestujem ho na záhrade prvým rokom, naviedla ma Andrejka a tejaja, takže skúšam s ním všeličo. Kedysi sa viac pestoval, teraz je akosi zabudnutý, hoci je zdravší ako špenát.
(A s lososom dnes fakt nemal chybu...)