Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Moje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 13 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 46 minutami
Boloňská omáčka
poirotka před 47 minutami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 48 minutami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 54 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 5 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 5 hodinami
Tématické fráze:
slazena pomerancova kura,
pomerancova kura v cukru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
pomerančové slupky,
slupky z pomeranču,
pomerančova kůra využití,
jak využít pomerančovou kůru,
kandovaná pomerančová kůra recepty,
pomerančova kura s cukrem,
pomerančová slupka,
kandovaná mandarinka,
nakládaná pomerančova kůra,
jak nakládat pomerančovou kůru,
jak naložit pomerančovou kůru,
slupky z pomerance,
jak naložit pomerančovou kůru do cukru?,
pomerančová kůra,
slupka od pomerance,
slupky od pomerance,
pomerancove slupky v cukru
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr
Komentáře (8)
kura je vyborma davat do peciva...
dekujeme za recept!
Předesílám, že je mi šumák, zda jsou citrusy stříkané či nikoli. Hlavně nesmějí smrdět!
Jsou-li plody ošetřeny insekticidy, tak než se dostanou do prodeje jsou "chemie" takřka prosty
Jsou-li plody ošetřeny leštidly (vosk, parafin), tak cítit chemií nejsou a patrně vám neuškodí
Jsou-li plody ošetřeny fungicidy = pesticidy, tak je můžete drbat jako zavšivenou hlavu a je to plad prtné
Od té, co jsem takřka pokazil pár kilo lineckého těsta citronovou kůrou stříkanou proti plísni (mančaft nic nepoznal a přežili to všichni) , tak to při koupi řeším následovně:
1. Orientuji se především čichem
2. Pokud plody nejsou cítit, tak jeden vezmu a "přeleštím" ho (zpravidla o vlastní rukáv). Pokud se chemicky rozvoní - NEKUPOVAT
3. Pokud si nevyberu citrony, tak zkusím pomoranče - zpravidla bývají impregnovány spíše leštidly a např. v lineckém jsou oblíbenější než citrony.
4. Kdo nemá možnost použít amalfitánské citrony, tak ať koupí BIO..., nebo citrusovou vůni oželí vůbec (sušenou kůru jsem zkusil 1x a stačilo to
No, já ale za BIO tintili ze zásady nevyhazuji, že