Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jablko s klikvou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
300 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku. Krok 2: Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy. Krok 3: Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky. Krok 4: Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky. Krok 5: Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s klikvou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JrO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s klikvou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JrO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

medmic: tenkrat to byla jedna velka slavna Rasija, tak promin, prosim pekne.

Jitkas: protestuji, kysel není ruské jídlo ;-)
jedná se o tradiční litevskou či polskou kuchyni, která se rozšířila ještě do Běloruska a na Ukrajinu.
a jinak je opravdu dobrý. Někdy až budu mít rozmraženou klikvu tak ho udělám a hodím sem recept (je to banálně jednoduché)

Maris pravda, jmenovalo se to "Kysel z klikvy" a nebylo to vubec spatne, ac to bylo z Ruska.

Je fakt, že klikve se dá i místo brusinek používat k masu :) No a podobně jako brusinky jsou hodně zdravé.

maris: hurá, konečně někdo reaguje, já čekala:yes::yes::yes:, no znám dost lidí, co to neznají, takhle jsem to myslela, ale nechtěla jsem urazit, to néééééé. Mně osobně přitom klikve chutnaj víc jak brusinky. Maru a víš že v Jizerkách je klikví víc než brusinek? A jak jsou slaďounkaté :-*:-*:-*:-p:-p:-p

spagetka: jak to myslíš, proč by neznal:-O. Jeden čas, když nebyly brusinky, tak se prodávaly zavařené, mám dojem, že možná byly z Ruska:-)
Pro ty, co by klikvu neznali:-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Klikva_bahenn%C3%AD

medmic: klikve znááám, neboooj, jsem z jizerek a mám jich doma spoustu :-D:-D:-D:-D, jen není jasné, že to je fakt z klikve - to není nic proti tobě bacháááá, jen se těším, jak se někdo ozve, co je klikev :-D:-D:-D:-D

spagetka: to je to červené uvnitř :)

Tu někdo zná klikve? No to zíráááám. Škoda že z fotek není vidět to pužití klikví.

Tématické fráze:
klikve svatba, co jsou klikve, co jsou klikve wikipedie, klykve, klikve-recepty, pecene jablko, klikvová šťáva, klikva-recepty, klikev, rozkrojené jablko, klikva marmelada, klikva svatba, marmeláda z klikvy, co to jsou klikve, zavařenina s klikve, klikvova marmelada, klikvová marmeláda recept, jablka se zavařeninou a pečená, pečená jablka, kikve

Suroviny:
jablko, zavařenina klikvová, cukr, šťáva citronová, rozinky, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu