Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šátečky s anglickou slaninou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Suroviny

Porce: 25 - 30 kousků (podle velikosti)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 999 kJ /
4 541 kcal
Bílkoviny108,01 g
Tuky279,83 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,46 g
Sacharidy388,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, zapneme program "těsto". Mezi tím si na oleji orestujeme cibulku na malé kostičky, přidáme nakrájenou slaninu a salám (nechávám si je v obchodě nakrájet na plátky, ty pak krájím ještě na malé kostičky). Necháme vychladnout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části, každou vyválíme na tloušťku asi 3-5 mm a radýlkem nakrájíme na čtverečky asi 8x8 cm. Na každý dáme lžičkou trochu směsi a zabalíme protilehlé rohy k sobě - vznikne šáteček. Krok 3: Dáme na plech s pečícím papírem a na povrchu posypeme strouhaným sýrem. Pečeme naplno asi 20-30 minut dozlatova.

Zveřejněno 24. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9X0D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9X0D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p tak to musí byť dobrota :yes:+1

zajímavé, stojí za vyzkoušení:-)

Mám moc ráda takové dobrůtky třeba navečer:-p

A ještě jsem vložila komentík 2x:-8
Tak ho aspoň přepíšu, ať nejsem za úplného blba.:-*

Ahoj rebečko, ráda tě zase vidím - ále, auto se mi rozbilo, tak jezdím do roboty už kolik týtnů autobusem. Od slunka východu do slunka západu jsem v práci;-(
Dneska chtěla rodinka napéct, a protože nemám moc ráda sladké, probrala jsem lednici a vymyslela tenhle receptík.:-K
Jsem ráda, že jsem tu zase s vámi:-8;-)

to bude dobrůtka:-p;-):yes::yes: kde ses toulala, sluníčková Sofinko;-):-?:-)

Tématické fráze:
šátečky se sýrem, šátečky se šunkou a sýrem, rohlik s anglickou slaninou, recepty s anglickou slaninou, satecky s syrem, šátečky s nivou a slaninou, rohiky s anglickou a sýrem, anglická slanina recept, šátečky že slaninou, satecky z nivou a slaninou, rohlíky s anglickou slaninou a se sýrem, šáteček s anglickou a sýrem, cookies s anglickou slaninou, recept rohlík s anglickou a sýrem, zapeceny rohlik s anglickou slaninou a sýrem, šátečky s porkem,anglicka, turista se sýrem, kuřecí kostičky se sluníčkovou omáčkou, satecky s nivou a anglickou, šáteček se sýrem

Suroviny:
mléko, vejce, olej, mouka hladká, droždí sušené, sůl, cukr, olej, cibule, slanina anglická, salám, sýr nastrouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu