Anglické kynuté houstičky

aja.g Kuchařka: aja.g

Domácí pekárna 24 názorů

Suroviny

200 ml mléka
40 g cukru
špetka soli
75 g másla
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry nebo trochu citronové šťávy
400 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 12 bulek nebo umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.

  2. Pak pomašlujeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 225°C asi 15 minut.

Poznámka

Jsou jemné nasládlé, skvělé k snídani.

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anglické kynuté houstičky

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    vecaa: Děkuji za pochvalu. Jsem moc ráda, že chutnají ;-)

    Odpovědět

  • vecaa vecaa

    Tak jsem dnes vyzkoušela výborný :yes: přidávám k oblíbeným :yes:

    Odpovědět

  • marketule marketule

    po delší době jsem vytáhla pekárnu a vyrobila tyhle houstičky, nejdřív z uvedené dávky a druhý den jsem musela dělat dvojnásobné množství :-) výborný :-p

    Odpovědět

  • Greneia Greneia

    Objevila jsem kouzlo DP, posílám bodík, houstičky jsou výýýýborné :yes::-K:-p

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Tak já jsem dnes vyzkoušela, skořici mám ráda moc a vůbec mne nezklamaly.Jsou naprosto lehounké a nadýchané! Jen jsem do těsta přidala polévkovou lžíci sušeného mléka a nahoru na pomazané housky jemně posypala cukrem...příště budu dělat ze dvou dávek a možná přidám i pár rozinek.

    Odpovědět

  • Bubetka Bubetka(neregistrovaná)

    Děkuji, návod si přečtu až mi pekárna v pondělí dorazí. Díky

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Bubetka:ahoj, tak jak píše chocolate. všechno dáš do pekárny, počínaje tekutinami, rozdrobit droždí a nasypat cukr a :yes:mouku.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Bubetka:Suroviny dáš do pekárny v pořadí tekuté a pak sypké.Není třeba dělat kvásek.
    K DP je návod, tak si ho přečti;-).

    Odpovědět

  • Bubetka Bubetka(neregistrovaná)

    Dobrý den, s pekárnou nemám vůbec žádné zkušenosti, prosím o radu pokud budu chtít dělat např tento recept, všechny suroviny mám dát do pekárny vč. droždí? Nebo se mám nejprve nechat vykynout? Děkuji;-(

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tohoto jsem si nevšimla,kynuté můžem a ta skořice tam musí být super.S máslíčkem mňam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Lenika: to jsem ráda, děkuji :-8

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Odzkoušeno, snězeno.:-D Dobrý, rychlý recept.

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Už teď krásně voní a to se teprve převalují v pekárně :yes: ;-) miluju skořici

    Odpovědět

  • denka denka(neregistrovaná)

    :-K:-K:-K:-K jsou prima díky

    Odpovědět

  • Vanilka Vanilka

    Nádhera!:yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kynuté housky anglicke housky houstičky anglické kynuté těsto kynuté těsto anglické anglická houska recept anglicka houska anglické housky recept domácí houstičky bez kynutí recept na anglicke housky anglická houska-recept domácí housky recept kynuté domácí houstičky plněné houstičky domácí kynuté houstičky kynute anglicke testo recept na kynute housky slané loupáčky mini housticky domácí anglicke housky

Zapomněl/a jsem heslo