Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíkové"sněhové"placičky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 18 ks placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 440 kJ /
822 kcal
Bílkoviny52,01 g
Tuky27,30 g
Vláknina45,99 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,07 g
Sacharidy69,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Krok 2: Než se mléko vsákne do rohlíků, nakrájíme i nadrobno zbytek surovin a z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: K rohlíkům přidáme nakrájené klobásky a zeleninu, zasypeme moukou, smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Krok 4: Zasypeme najemno nastrouhaným sýrem, přidáme ušlehaný sníh a již jen lehce znova promícháme. Krok 5: Lžící do rozehřátého oleje tvarujeme menší placičky a smažíme na slabém plameni po obou stranách do zlatavé barvy. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme s čerstvou zeleninou, nebo různými dresinky.

Zveřejněno 13. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Podávala jsem s řapíkatým dresinkem a bylo to fajn http://www.toprecepty.cz/recept/33010-pikantni-rap...

Sýr se může úplně vynechat.Já jsem měla zbyteček, tak jsem ho tam přistrouhala:-) Tím práškem do pečiva a ušlehaným sněhem byly placičky hezky nadýchané.

Našla jsem 2 rohlíkové receptíky, ale jsou odlišné. Přidávám je tady a zároveň přidávám i svou improvizaci, snad Vás zaujme:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové"sněhové"placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXL2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové"sněhové"placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXL2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K


Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý recept:-)):-KK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzu:-)Jak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky":-DAle proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí:-)

Skvělá věc a výborné řešení co se starými rohlíky;-). Strouhanky mám na 2 roky dopředu a tohle mne vysloveně nadchlo.:-) Rychlá, chutná, suprová večeře, kdy se každý olizuje a navíc se spotřebují věci z lednice.:yes:
Bod samozřejmě přidělen;-)

Anna Kocikova: není zač, opravdu jsem improvizovala protože se mi nechtělo do té zimy do obchodu, navíc ten řapikáč u nás nemají ale už jsem si jej dnes dovézla a mám poručeno to v sobotu udělat s ním, tak snad bude chutnat i to. mám dojem že rohlíky na strouhanku už zbývat nebudou :-D

Daduli:Dagmarko,udělala jsi mi velkou radost,že sis vzala můj rcp jako mustr a také jsi krásně zaimprovizovala ze surovin,které jsi zrovna měla:yes:Za foto,pochvalu i hodnocení Ti děkuji:-K:-K

:-8 Super nápad na rychlý obídek. Sice jsem neměla řapíkatý celer ale dala jsem tam pórek a česnek, místo párku šunku a anglickou a doma to chutnalo protože mi zbyl jen jeden bochánek. Posílám bodík a foto. :-* Na zdobení na talíř nebyl čas, brali mi to udělané zrovna od ruky.

Hanka: Řapíkatý celer vydrží docela dlouho v lednici. Je skvělý i do polévky, pomazánek, vlastně se dá využít skoro všude.;-)
Aničko, bezva nápad:-p:yes:

Skvělý nápad, ukládám a zkusím:-p
+ 7:yes:

Hanka:Hanko,samozřejmě,že tam nemusí být ani řapíkatý celer,ani lahůdková cibulka;-)Můžou tam být úplně jiné suroviny,nebo by také stačilo jen vajíčko,prolisovaný česnek a majoránka:-)Určitě by to bylo taky chutné,ale to už by byl zase jiný recept.
Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ks:-SAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s ním;-)no-nekupte to:-)Jinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využití:-)Svazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také:yes:

Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový recept:-DAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit;-)

Za všechny komentáře děkuji;-)a za pochvalu i hodnocení také:-*:-K

Ja som sa tiež naučila používať tento zeler, u nás sa volá "stonkový zeler", je to výborná zelenina, dávam ju aj do polievok, rôznych šalátov, len treba s ním opatrne, lebo je dosť aromatický. U nás je stále v chladničke.:yes:

Recept je:yes::-p a souhlasím s Jitkas, která píše, že jde vždy improvizovat;-), já řapíkatý celer také moc neznala a dnes ho mám neustále po ruce a přidávám si řapíka, kam uznám za vhodné:-D, používání mně naučily zdejší kuchařinky, takže díky:-K

Moc hezký receptík:yes:

Chuť řapíkatého celeru je úžasná, dlouho jsem nad ním váhala, ale teď je v ledničce stále v pohotovosti a kdykoli k dispozici. Aničko, bezva inspirace:-p:-p Jsi šikulka a máš moc hezké foto, ostatně jako vždycky:yes:

Hanka: rapíkatý celer je úžasný a nájdeš tu kopu receptov na jeho využitie. Určite ho spotrebuješ celý, nielen dva rapíky...
Anička, krásne rapíkuješ...:yes::-D

Nic nikde nemusi byt, vzdyt fantazii se meze nekladou. Libi-li se Vam zakladni recept, klidne muzete nahradit necim, co mate. Pak uz to bude ovsem jiny recept, ne z rapikatym celerem, ale treba s brokolici, mrkvi ci co ja vim. Dulezity je napad a pak uz jen zalezi na Vas. A o tom to je, k tomu slouzi web o vareni.

Vajda,Hanka: tak podle mne je mezi obyčejnou cibulí a lahůdkovou cibulkou veliký rozdíl! Zrovna tak se změní chuť, pokud byste vynechaly ten řapíkatý celer, protože je natolik specifický, že v každém jídle hraje docela velkou roli;-)
Aničko, recept se mi líbí, "řapík" jsem se taky letos naučila používat, chutná nám a ty placičky určitě vyzkouším:-p:yes:

Taky mám poslední dobou pocit,že se do nékterých jídel přidá néco
co tam vůbec nemusí být,ba naopak a je z toho nové jídlo;-(

Ten řapíkatý celer tam musí být? ;-) Z řapíkatého celeru jsem ještě nic nevařila. Je mi líto kupovat něco jenom pro 2 řapíky. Co pak se zbytkem? :-S A to stejné je i s lahůdkovou cibulkou. To musí být doopravdy lahůdková?;-) Nemůže být obyčejná cibule? Vaření se zbytečně prodražuje a na chuti to moc poznat není. Některé recepty začínají být přeplácané různými surovinami a kořením.

:yes:jako první ráda dávám bod..:-K:-K:-K

Tématické fráze:
pokrmy z rohliku, snehove placicky, jak vyuzit stare rohliky, sněhove rohličky, využití starších rohlíků, využití staršího pečiva, strouhanka z starých rohlíků, pokrm ze starších rohliku, využití starších rohlíků recepty, večeře ze staršího pečiva, pokrmy ze staršího pečiva, co z rohlíků, jak využít staré rohlíky v kuchyni, rohlikove placicky, jak spotrebovat starsi rohliky, lahůdková cibulka využití, jak využít rohlíky, co se dá udělat z rohlíků, rohlíky ze starého pečiva, pokrm z rohliku

Suroviny:
sýr eidam, mléko, žloutek, klobása, celer, cibulka lahůdková, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, bílek, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu