Biskupský beránek II.
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky i rozinky naložené v rumu mohou skvěle dochutit tradiční moučník.
Suroviny pro 1 kus
klasická kameninová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 779 kJ / 3 293 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 75,59 g | 
| Tuky | 164,61 g | 
| Vláknina | 14,03 g | 
| Cholesterol | 1,37 g | 
| Sodík | 723 mg | 
| Sůl | 1,92 g | 
| Sacharidy | 370,37 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).
	Krok 2: V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vymačkané rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
	Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 170 °C ve vyhřáté troubě 50 minut.
	Krok 4: Hotového, vychladlého beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Moje poznámka
					
				
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							biskupský beránek, 
						
						
							beránek z hery, 
						
						
							biskupský beránek z hery, 
						
						
							beranek z podmasli, 
						
						
							recept na biskupskeho beránka, 
						
						
							biskupský beránek s polevou, 
						
						
							biskupský beránek recept, 
						
						
							beránek biskupský, 
						
						
							nejlepší biskupský beránek, 
						
						
							biskupsky chlebicek beranek, 
						
						
							biskupský tvarohový beránek, 
						
						
							velikonoční beránek biskupský s čokoládovou polevou recept, 
						
						
							beránek recept, 
						
						
							velikonoční beránek biskupský, 
						
						
							recept beránek z hery, 
						
						
							beránek s čokoládovou polevou, 
						
						
							biskupský plněný beránek recept, 
						
						
							lepší beránek biskupsky, 
						
						
							beránek plněný, 
						
						
							top biskupský beránek recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							máslo, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum, 
						
						
							čokoláda
						
					
	
			
	
Komentáře (9)