Biskupský beránek II.
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky i rozinky naložené v rumu mohou skvěle dochutit tradiční moučník.
Suroviny pro 1 kus
klasická kameninová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 779 kJ / 3 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,59 g |
| Tuky | 164,61 g |
| Vláknina | 14,03 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 723 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 370,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).
Krok 2: V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vymačkané rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 170 °C ve vyhřáté troubě 50 minut.
Krok 4: Hotového, vychladlého beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Moje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 17 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 27 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 49 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 51 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 58 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
biskupský beránek,
beránek z hery,
biskupský beránek z hery,
beranek z podmasli,
recept na biskupskeho beránka,
biskupský beránek s polevou,
biskupský beránek recept,
beránek biskupský,
nejlepší biskupský beránek,
biskupsky chlebicek beranek,
biskupský tvarohový beránek,
velikonoční beránek biskupský s čokoládovou polevou recept,
beránek recept,
velikonoční beránek biskupský,
recept beránek z hery,
beránek s čokoládovou polevou,
biskupský plněný beránek recept,
lepší beránek biskupsky,
beránek plněný,
top biskupský beránek recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tuk hera,
máslo,
ořechy mleté,
rozinky,
rum,
čokoláda
Komentáře (9)